Ioan Becali, impresarul care a făcut avere pe munca lui Gică Hagi şi a Geneaţiei de Aur, a povestit un episod emoţionat petrecut vineri seară, după terminarea partidei Turcia – România 0-1.
„Cea mai interesantă fază a fost după meci. Venind pe lângă autocarul Turciei, mă zăreşte Emre. Ne-am înbrăţişat şi m-a întrebat: Gică?! … Uite-i mai încolo pe amândoi! L-a pupat pe Gică Popescu, pe Hagi, apoi i-a luat mâna lui Hagi şi a pupat-o. E un gest emblematic! Ei au accepat înfrângerea cu un fair-play extraordinar”, a povestit Ioan Becali, la postul Dolce Sport. În Turcia, pupatul mâinii este un semn de respect. La fel a procedat şi atacantul francez Pascal Nouma, pe când era antrenat la Beşiktaş Istanbul de Mircea Lucescu. După un gol, Nouma a mers în dreptul băncii de rezerve şi i-a sărutat mâna lui „Il Luce”.
„Pe mine mă respectă cei de la Galatasaray prin ceea ce am făcut cu ei, prin fair-play-ul dovedit în momentele grele ale echipei. Când am văzut stadionul ăsta cu Gică Hagi, i-am spus: Îţi aduci aminte cînd trebuia să venim la Fener? Era neplătit de 7-8 luni. Discutasem cum să venim cu poliţia de acasă, trebuia doar să semneze contractul, dar Gică a renunţat, nu putea să facă aşa ceva", a mai zis agentul FIFA.
Deşi susţine că este respectat la Galata datorită faptului că le-a adus turcilor fotbalişti ca Gică Hagi, Gică Popescu, Adi Ilie şi Iulian Filipescu, Ioan Becali nu vorbeşte despre „ţepele” pe care le-a dat turcilor prin aducerea unor fotbalişti precum Florin Bratu, Ovidiu Petre sau Gabi Tamaş. La vremea respectivă, turcii nu mai ştiau cum să scape de ei.