Evenimentul Zilei > Social > EMOŢIONANT. Tinerii moldoveni au strigat de Ziua Naţională că vor să fie români
EMOŢIONANT. Tinerii moldoveni au strigat de Ziua Naţională că vor să fie români

EMOŢIONANT. Tinerii moldoveni au strigat de Ziua Naţională că vor să fie români

Sute de voluntari ai organizaţiilor din Platforma Civică Acţiunea 2012 au sărbătorit Ziua Naţională a României pe străzile din Alba Iulia. Manifestaţii au fost şi la Chişinău, unde mai mulţi tineri au depus un jurământ de credinţă faţă de patria lor, România.

În faţa Ambasadei României de la Chişinău a fost agitaţie joi seară. Câteva sute de tineri s-au adunat să sărbătorească Ziua Naţională a României, ocazie cu care au depus un jurământ şi au strigat că-şi doresc să fie recunoscuţi ca români.
„Nu am avut parte de prea mulţi contestatari pe drum, ca să nu spun că deloc. Doar rusoii pe care jurnaliştii care ne flancau i-au vânat cu disperare pentru a introduce o fărâmă de scandal cu alură de mică spectaculozitate în reportaje ulterioare. În rest, totul a fost calm şi civilizat”, a scris unul dintre participanţi pe blogul lui, inconstantin.ro.
Marşul lor a pornit de la Academia de Ştiinţe a Moldovei şi s-a încheiat în faţa Ambasadei României la Chişinău.
La Alba Iulia, un grup format din peste 300 de tineri, purtând steaguri şi fulare tricolore, au scandat lozinci prin care cereau unirea Basarabiei cu România şi au afişat două bannere mari pe care scria "Ridică-te, Ştefane, cu braţul tău cel sfânt şi uneşte Basarabia cu al patriei pământ" şi "Basarabia e România".
<iframe src="http://www.youtube.com/embed/QCsFNsWgGt0" frameborder="0" height="360" width="640"></iframe> <iframe src="http://www.youtube.com/embed/nWxWZa_tQ6c" frameborder="0" height="360" width="640"></iframe> <iframe src="http://www.youtube.com/embed/UB-akqHQc5Q" frameborder="0" height="360" width="640"></iframe>

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: