Emirul Qatarului a plecat prematur de la reuniunea summitul  Ligii Arabe de la Tunis Acesta  a plecat "după ce a asistat la ceremonia de deschidere", potrivit QNA, acesta a plecat fără să lase vreo explicație, informează agerpres.ro 

În contextul în care mai mulți lideri tocmai făcuseră apel la depășirea neînțelegerilor, el a plecat în timpul discursului secretarului general al Ligii, Ahmed Abul Gheit, şi "a părăsit Tunisia", a declarat la rândul său pentru AFP un responsabil tunisian sub acoperirea anonimatului.

Emiratul bogat în resurse de gaz este în centrul unui conflict diplomatic din iunie 2017, în care de cealaltă parte se află mai multe ţări arabe, cu Arabia Saudită în prim-plan.

Riadul, dar şi Emiratele Arabe Unite, Bahrein şi Egipt, au rupt relaţiile cu Doha, impunând o blocadă economică şi diplomatică.

Riadul şi aliaţii săi acuză Qatarul că nu se distanţează suficient de Iran, putere regională şiită rivală Arabiei Saudite sunite, şi că susţine grupurile islamiste radicale, ceea ce Doha infirmă. Nicio tentativă de reconciliere nu a reuşit până în prezent, notează AFP  

Sursa foto:qatarliving.com