"Azi, nu putem face o promisiune că se vor mări salariile şi pensiile de la 1 aprilie", a precizat premierul. Acesta a mai adăugat că "nu trebuie să facem niciun pas înapoi" iar preconizatele creşteri vor putea fi făcute abia după primul trimestru.  "Dacă, pe parcursul anului, creşterea economică ne va permite, vom putea vorbi despre eventuale măriri", a adăugat primul ministru.
"Nu există crestere de salarii si pensii peste noapte. Ce s-a făcut în 2007, în 2008, când s-au majorat salariile cu 60-70%, a rezultat într-un deficit structural", spunea primul ministru. Acesta a adăugat că "în lege, avem o ţintă de deficit bugetar de maxim 3%".
"Am fi majorat salariile şi pensiile dacă am fi ştiut că bugetul ne-o permite"
"Prima dată, trebuie să vedem datele după primul trimestru şi atunci poţi să dai o prognoză pentru ce înseamnă perioada următoare. Vom vedea cum arată economia europeana şi cea românească. Aceste lucruri depind de contextul internaţional. Singuri nu putem să luăm aceasta decizie" a ţinut să precizeze premierul, referinduse la creşterile pensiilor şi ale salariilor.
"Am fi majorat salariile şi pensiile dacă am fi ştiut că bugetul ne-o permite însă am preferat să fim prudenţi", a continuat Emil Boc. "Plătim ce avem la zi şi, dacă economia ne va permite, pe parcursul anului, că va fi primul trimestru, că va fi al doilea, vom vedea ce se poate face", a adăugat şeful Guvernului.
Acesta a adăugat că, prima oară, trebuie evaluate datele după primul trimestru. "Vom şti cum arată atunci economia. Suntem încă într-o situaţie de criză. De la 1 ianuarie, se încearcă o recuperare a sumelor de bani pierdute de populaţie, nu este vorba de o creştere. După primul trimestru, vom vedea", a mai adăugat Emil Boc.
"Nu vom lua măsuri populiste"
Liderul de la Palatul Victoria a precizat că "la Guvern nu vom lua măsuri populiste". "România are posibilitatea să îşi finanţeze deficitul astăzi. Orice măsură care ar putea destabiliza, fie ea populistă, fie fără acoperire în buget, ne poate duce inapoi". El a mai spus că "s-ar încălca legea dacă s-ar da salarii şi pensii fără o creştere economică".
"Dacă avem o acoperire în creşterea economică acest lucru s-ar putea întâmpla, important este, însă, să nu facem paşi înapoi", a adăugat premierul. El a mai adăugat că avem o situaţie stabilă "datorită sacrificiilor făcute de poporul român". 
"Le mulţumesc românilor, şi ca om, şi ca prim-ministru pentru că au făcut sacrificii. Datorită sacrificiilor făcute de ei avem o stabilitate economică", a spus şeful Guvernului. "Altfel, ajungeam să stăm cu mâna întinsă, să stăm în genunchi pentru a ne plăti datoriile. Nu exista altă soluţie", a adăugat Emil Boc.
"În Piaţa Universităţii, oamenii au cerut lucruri de bună credinţă"
"Există presiuni şi vor exista. Rolul unui prim-ministru este să facă ceea ce trebuie, nu ceea ce vrea", a mai spus premierul. Întrebat dacă amânarea taxei auto s-a făcut sub opresiunea străzii, în urma protestelor de la Universitate, Emil Boc a spus: "Taxa auto n-a fost anulată, a fost amânată un an de zile pentru un motiv ce ţine de locurile de muncă şi pentru a nu pune în dificultate oamenii care nu s-au hotărât ce fac cu maşinile luate înainte de 2007. În Piaţa Universităţii, oamenii au cerut lucruri diversificate şi de bună credinţă"
"Stânga se preocupă de creşterea salariilor. Noi, de locurile de muncă"
Despre criticile aduse de Opoziţie, Emil Boc a precizat că, în opinia sa, diferenţa dintre stânga şi dreapta este următoarea "Stânga se preocupă de creşterea salariilor şi a pensiilor. Preocuparea noastră este să avem locuri de muncă pentru salarii şi pensii precum şi perspectiva ca tinerii să aibă locuri de muncă, prin investiţiile care trebuie făcute".În opinia sa, Opoziţia este imatură şi iresponsabilă. 
Întrebat despre viitorul PDL, premierul a spus: "Vreau să cred că va veni şi confirmarea pentru PDL pentru tot ceea ce a făcut, pentru că reprezentanţii săi din Guvern au luat cele mai grele decizii politice într-o situaţie de criză benefice pentru români".
"În anumite condiţii, îmi pot depune mandatul"
Emil Boc a precizat, la finalul emisiunii de la televiziunea naţională că "în anumite condiţii", îşi poate "depune mandatul". "Nu pot spune asta acum, aici. Dar ne-am propus anumite obiective", a precizat prim-ministrul.