Evenimentul Zilei > Social > Elon Musk vinde acțiuni Tesla pentru a susține bătălia juridică cu Twitter. Aproape șapte miliarde de dolari dintr-un foc
Elon Musk vinde acțiuni Tesla pentru a susține bătălia juridică cu Twitter. Aproape șapte miliarde de dolari dintr-un foc

Elon Musk vinde acțiuni Tesla pentru a susține bătălia juridică cu Twitter. Aproape șapte miliarde de dolari dintr-un foc

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a vândut acțiuni ale companiei în valoare de 6,9 miliarde de dolari. El a explicat că fondurile ar putea fi folosite pentru a finanța o potențială înțelegere cu Twitter, dacă va pierde procesul cu platforma de socializare.

Elon Mosk a susținut că în cazul în care va fi forțat de Twitter să încheie tranzacția pentru cumpărarea rețelei de socializare, unii parteneri de capital nu vor fi suficienți. Astfel, este important pentru Tesla să se evite o vânzare de urgență a acțiunilor.

La începutul lunii iulie, Musk a rupt acordul de a cumpăra Twitter pentru suma de 44 de miliarde de dolari. Înțelegerea a fost încheiată pe 25 aprilie. Ulterior, Twitter l-a dat în judecată pe Musk pentru a-l forța să finalizeze tranzacția. Compania a respins afirmația conform căreia omul de afaceri a fost indus în eroare cu privire la numărul de conturi de spam de pe platforma de socializare.

Elon Musk vinde acțiuni pentru a susține procesul cu Twitter

”Wall Street va înțelege prin această mișcare de poker că șansele ca Twitter să se înțeleagă cu Musk sunt mai probabile acum”, a scris pe Twitter Dan Ives, analist la Wedbush Securities. În alte comentarii scrise pe Twitter, Musk a spus ”da” când a fost întrebat dacă a terminat de vândut acțiuni Tesla.

Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume, a vândut în aprilie acțiuni Tesla în valoare de 8,5 miliarde de dolari. La acel moment, a declarat că nu mai sunt plănuite alte vânzări. Dar de atunci, experții juridici au sugerat că, dacă Musk va fi forțat să finalizeze achiziția sau să rezolve disputa cu o penalizare aspră, probabil că va vinde mai multe acțiuni Tesla.

Fondatorul Tesla a vândut aproximativ 7,92 milioane de acțiuni între cinci și nouă august, potrivit mai multor declarații depuse la autoritățile de reglementare. El deține acum 155,04 milioane de acțiuni Tesla, conform calculelor Reuters. Cele mai recente vânzări i-au adus lui Musk sume de aproximativ 32 de miliarde de dolari în mai puțin de un an.

Acțiunile Tesla pe un plan ascendent

Acțiunile Tesla au crescut cu aproape 15% de când producătorul auto a raportat câștiguri mai bune decât se aștepta. El a fost ajutat și de proiectul de lege privind clima al administrației Biden. Dacă va fi adoptat,  proiectul ar ridica plafonul creditelor fiscale pentru vehiculele electrice.

De asemenea, Musk a glumit, marți seară, într-o postare pe Twitter, că și-ar putea lansa propria platformă de socializare. Când a fost întrebat de un utilizator de Twitter dacă s-a gândit să-și creeze propria platformă dacă afacerea nu se încheie, el a răspuns: ”X.com”, informează Reuters.