Elevii s-au transformat în bucătari la Şcoala Centrală din Bucureşti

Elevii s-au transformat în bucătari la Şcoala Centrală din Bucureşti

Micuţii de clasa a treia au aflat cum se taie legumele julienne, au gustat din fructe şi brânzeturi şi, cel mai important, au învăţat care sunt beneficiile unei alimentaţii sănătoase, totul în cadrul celei de-a doua ediţii a campaniei "Lecţiile Gustului".

 Lectia Gustului a fost deschisa in prezenta domnului Philippe Gustin Ambasadoru, Frantei in Romania, iar Profesorul Gustului Stefan Daniel Popescu, Chef la Novotel a impartasit din cunostintele si pasiunea sa catre elevii claselor a 3-a, care s-au aratat foarte insteresati si incantati de lectia gustului. Elevii au invatat cum sa taie legumele in forma julienne si brunoise, au degustat cateva fructe si branzeturi si au fost sensibilizaţi cu privire la valorile gustului, în scopul educării şi încurajării unui comportament alimentar responsabil pentru un stil de viaţă sănătos si echilibrat. Lectiile Gustului,aflate la a 2-a editie, sub deviza BUN pentru Gust, pentru Sanatate si pentru Planeta, au demarat in editia 2012 in scolile din Bucuresti, la Scoala Centrala.