Astfel, la solicitarea unor colegi de clasă, care le ţinuseră companie în barul din imediata vecinătate a liceului, adolescentele au fost transportate la Spitalul de Urgenţă din Vaslui, unde au fost supuse procedurilor de dezalcoolizare.
           
Cadrele medicale au luat legătura cu reprezentanţii conducerii liceului unde învaţă cele două adolescente pentru a le informa despre situaţia acestora.
           
"Am rămas şi noi stupefiaţi de acest incident neplăcut. Nu sunt ele vinovate pe cât de responsabil este barmanul care le-a servit cu băuturi alcoolice. Din ce au spus colegele lor cadrelor medicale în drum spre spital cele două fete ar fi consumat împreună 400 de mililitri de coniac şi şase beri. Vom chema părinţii la şcoală pentru a discuta şi cu ei, după care, cel mai probabil, elevele vor primi ca sancţiune o mustrare verbală, având în vedere că nu au mai avut până acum abateri disciplinare", a declarat Romel Vicol, directorul Liceului "Ştefan Procopiu" Vaslui, potrivit Mediafax.
           
Înainte de a fi luate din bar de către personalul medical de la Ambulanţă, cele două adolescente au fost amendate de jandarmi cu 100 de lei fiecare pentru nelegitimare şi consum de alcool, având în vedere că sunt minore.

(16:55)