„De aproape 24 de ani Buzăul este roşu. Buzăul are nevoie de un partid politic care să vină cu o alternativă credibilă. Aici opoziţia s-a luptat mai mult cu Traian Băsescu şi deloc cu puterea locală, din nefericire. Partidul Mişcarea Populară este partidul celor care îşi asumă să continue proiectul pentru România, început de preşedintele Traian Băsescu. Acest proiect va reda şi buzoienilor speranţa de dezvoltare pe care o merită”, a spus Elena Udrea, la întâlnirea liderilor PMP cu peste 500 de membri şi simpatizanţi buzoieni.
Totodată, fostul consilier prezidenţial, Daniel Funeriu, a subliniat în discursul său că Elena Udrea a adus în Buzău, în mandatul de ministru al Dezvoltării şi Turismului, investiţii de 90 de milioane de euro, în timp ce PSD nu a investit nimic. “Scorul este Elena Udrea – 90, USL – 0”, a afirmat Funeriu.
Liderii PMP aflaţi astăzi la Buzău au vorbit şi despre şansele PMP la competiţiile electorale din 2014. Vicepreşedintele partidului, Teodor Baconschi, a subliniat că PMP este singurul partid politic care creşte în preferinţele electoratului în acest moment. „Putem face surpriza anului în scor electoral”, a spus Baconschi. Referindu-se la starea Buzăului de astăzi, fostul ministru de externe al României a arătat că ”în acest oraş nu a ajuns democraţia. E un fel de Crimee a României”.
Deputatul Toader Paleologu a arătat, în discursul său, că PMP are motive de optimism. “S-a spart valul USL. Acum e ca la poker: e o mână nouă, iar noi avem mai mulţi aşi şi cel mai important, Traian Băsescu. PMP are o şansă extraordinară de a se poziţiona pe dreapta ca cel mai de succes partid”, a afirmat Paleologu.
În ceea ce priveşte noua formulă de guvernare după retragerea liberalilor din Guvern, europarlamentarul Cristian Preda a declarat: “Victor Ponta trebuie să-şi depună mandatul, întrucât USL s-a destrămat. Îi cerem premierului să respecte textul Constituţiei”.
Dacă în cadrul întâlnirii de la Craiova echipa centrală a Mişcării Populare a fost primită cu tradiţionalul praz oltenesc, la Buzău aceasta a primit cadou un coş cu celebrii covrigi şi cunoscuta ceapă de Buzău. ”Credeam că vom fi întâmpinaţi şi cu celebrii cârnaţi de Pleşcoi, dar mi-am dat seama că la PSD sunt cârnăţarii”, a remarcat şeful campaniei PMP pentru alegerile europarlamentare, Florin Popescu.