Evenimentul Zilei > Actualitate > Elena Udrea: Hala Matache, singurul obstacol care stă în calea candidaturii lui Oprescu la Preşedinţia României
Elena Udrea: Hala Matache, singurul obstacol care stă în calea candidaturii lui Oprescu la Preşedinţia României

Elena Udrea: Hala Matache, singurul obstacol care stă în calea candidaturii lui Oprescu la Preşedinţia României

Fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea îl critică pe primarul Capitalei pentru intenţia de a muta Hala Matache de pe actualul amplasament, apreciind că se pare că aceasta a rămas singurul obstacol în calea candidaturii lui Sorin Oprescu la Preşedinţie din partea PSD.

Udrea afirmă, într-o declaraţie citată de mediafax.ro, că subscrie solicitărilor reprezentanţilor societăţii civile care se împotrivesc mutării Halei Matache şi crede că "orice ţară, orice oraş care se respectă are grijă de clădirile de patrimoniu". "Mi se pare imposibil ca, la douăzeci şi doi de ani de la căderea comunismului, autorităţile conduse de urmaşii PCR să plănuiască să intre cu buldozere peste Hala Matache", spune Elena Udrea.
Ea susţine că după întâlniri şi consultări iniţiate în mandatul său cu reprezentanţii societăţii civile, cu asociaţii profesionale de arhitectură şi urbanism şi cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a convenit să fie pusă în practică o soluţie care ar fi permis păstrarea Halei Matache pe actualul amplasament, cu câteva zile înainte de încheierea mandatului său de ministru, semnând un aviz pentru PUZ-ul zonei în care se vorbea de obligativitatea implementării acestei soluţii.
"Şi iată că asistăm la situaţia în care Sorin Oprescu s-a răzgândit, s-a sucit, şi vrea să pună hala la pământ. În opinia acestuia, capitala României are bani pentru cea mai costisitoare autostradă din lume, pentru ceasuri de aur şi pentru raţe exotice, dar nu are bani pentru conservarea patrimoniului. Este adevărat că păstrarea istoriei şi identităţii locale este o acţiune costisitoare, dar nimeni nu îşi poate permite să piardă asemenea valori. Nici chiar Sorin Oprescu, deşi pare că singurul obstacol care îi stă în cale în drumul său spre candidatura din partea PSD la Preşedinţia României a rămas Hala Matache. Şi de aceea hala trebuie demolată!", afirmă Udrea.

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a declarat că trebuie lămurită situaţia cu Hala Matache, pentru că în proiectul magistralei rutiere Buzeşti – Berzei sunt cheltuieli fantastice, precizând că hala va fi mutată "exact cu 37 de metri şi 20 de centimetri mai încolo".
CITIŢI ŞI:

  • Sorin Oprescu:”Hala Matache va fi mutată cu 37 de metri mai încolo”
  • Oprescu ignoră societatea civilă şi arhitecţii. Primarul general vrea să mute Hala Matache pe furiş
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: