Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > EDITORIALUL EVZ: Urmăriţi Opoziţia în această toamnă. Nici nu ştiţi ce pierdeţi!
EDITORIALUL EVZ: Urmăriţi Opoziţia în această toamnă. Nici nu ştiţi ce pierdeţi!

EDITORIALUL EVZ: Urmăriţi Opoziţia în această toamnă. Nici nu ştiţi ce pierdeţi!

Tragedii până la sinucideri. Schimbări spectaculoase de lideri, proteste interminabile la TV, arestări... acesta poate fi programul politic al liderilor opoziţiei în această toamnă.

În mileniul trecut, PNŢCD-ul a stârnit fiori celor care conduceau, la vedere sau în secret România. Liderii acelui partid au fost atât de infiltraţi cu ofiţeri, tentaţi să se îmbogăţească ilegal încât, la un moment dat, au dispărut cu totul din istoria contemporană a ţării. Asta pare să se întâmple şi acum cu USL, deşi la ei nu a fost nevoie de eforturi speciale. Nu le-a trimis nimeni ofiţeri. Aveau. Nu i-a tentat nimeni către ilegalităţi. Le aveau în sânge. Nu le-a organizat nimeni alegeri în partide şi alianţe. Ei şi-au făcut-o singuri. Au luat în calcul interese de moment şi sondaje superficiale, s-au grăbit să-şi arunce la gunoi lideri care-i scoseseră din anonimat şi s-au trezit bătuţi de vânt, descoperiţi şi cu şanse mici, în faţa unor alegeri care se apropie cu paşi mari.Dar mai ales au făcut o alianţă ciudată În fiecare dintre partidele care compun opoziţia atmosfera este dramatică. Fără excepţie, liderii sunt acuzaţi de nucleele dure ale partidelor respective. Crin Antonescu este contestat pe faţă de figurile cele mai reprezentative ale naţional-liberalilor. Pentru moralul membrilor de partid din teritoriu a contat şi contează enorm atitudinea lui Dinu Patriciu. În termeni foarte civilizaţi acesta a criticat(chiar în ziarul nostru) alianţa cu PSD şi PC , numind-o "struţo-cămilă" şi afirmând că şansele acestei coaliţii sunt mici pentru viitor. De aprecieri reţinute s-a bucurat şi Crin Antonescu, liderul politic, nu omul. Ziarul Adevărul a susţinut o campanie contra liderului liberal denunţând programul foarte lejer, aproape absent din viaţa publică al acestuia. Toată lumea ştia şi vorbea, dar nu se dovedise. Împotriva lui Crin Antonescu s-au ridicat şi se ridică Vosganian, Chiliman, Adriana Săftoiu. Cea mai robustă şi complexă replică vine de la Ludovic Orban. Acesta a fost concurentul principal al lui Crin în alegerile interne şi a avertizat ce va face Antonescu dacă va fi ales. Pentru că s-a opus alianţei cu Dan Voiculescu, Orban nu mai este invitat şi nici pomenit în emisiunile găzduite de Antene. Venirea lui Victor Ponta în fruntea PSD a fost urmată de restricţia de a se mai parca maşinile în curte. Se respectă şi apoi curtea a fost înfrumuseţată cu panseluţe şi o fântână arteziană. Acestea au fost schimbările de imagine. Niciun baron nu a fost clintit pentru că de unde ar mai veni banii de care este atâta nevoie şi pentru a plăti datorii vechi, din campania trecută. Nici Ponta nu este foarte iubit în partid. Năstase stă la pândă, Dragnea se visează preşedinte, cu Vanghelie a intrat deja în conflict. Asta pe lângă râca binecunoscută cu Mircea Geoană.
După toate necazurile interne, partidele din opoziţie se confruntă şi cu conflicte în teritoriu, între "aliaţi". Aici mai vine şi partidul lui Dan Voiculescu şi pune paie peste foc. Despre formaţiunea politică a acestui lider necarismatic şi fără rezultate în ultimii 20 de ani , nu ar fi prea multe de spus. Partidul lui sunt de fapt gazetarii din Antene. Între aceştia domneşte o atmosferă aproape dramatică. S-au făcut reduceri severe la salarii şi au loc restructurări care nu pot duce la nimic bun. Este vizibil pentru oricine că România se găseşte într-o continuă campanie electorală. Traian Băsescu, Elena Udrea sau Sebastian Lăzăroiu exprimă idei politice importante, vizând o reformă.Cine ar trebui să le dea o replică decât Opoziţia, unde, teoretic, se găsesc oamenii cei mai pregătiţi să discute politică? Când colo, în loc de discuţii serioase auzim aceeaşi văicăreală. Ei nu văd decât infracţiuni în orice sală de sport, în legătură cu orice asfaltare. Adică în loc de un dialog de idei replicile conţin ce au făcut şi ei şi ştiu mai bine. Toamna aceasta, când vor începe şi procesele, sau arestările ce vin la rând, îi va pune în mare dificultate. Va trebui să le explice "supuşilor" că au pierdut, rudele rămân pe dinafară se dau banii înapoi. Vor fi şi sinucideri, poate.

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News