Euro 2024. Lista stranierilor pentru meciurile naționalei. Surprizele pregătite de Edi Iordănescu

Euro 2024. Lista stranierilor pentru meciurile naționalei. Surprizele pregătite de Edi Iordănescu Sursa foto: Arhiva EVZ

Edi Iordănescu a anunțat lista cu stranerii care vor evolua în meciurile de antrenament ale selecționatei României. Tricolorii vor juca patru meciuri înaintea Campionatului Europena de Fotbal din Germani.

Edi Iordănescu, selecționerul tricolorilor, a anunțat lotul României pentru următoarele două meciuri înainte de Euro 2024. Înainte de Campionatul European de Fotbal din vară, naționala va disputa două partide de antrenament cu Irlanda de Nord și Columbia.

 Edi Iordănescu, antrenament înainte de Euro 2024

Elevii lui Edi Iordănescu vor disputa prima partidă pe Arena Națională, iar cea de-a doua probabil se va juca pe Ghencea. Selecționerul naționalei speră să dea lovitura cu Horațiu Moldovan, care deși nu a prins niciun meci pentru Atletico Madrid a fost convcat de tehnicianul naționalei.

Antonio Sefer este a doua surpriză pregătită de Edi Iordănescu. Sefer evolează pentru Hapoel Beer Sheva în ccampionatul israelian de fotbal. Lotul României pentru Euro 2024 este format cu precădere din jucători care evoluează în Superliga.

Ne puteți urmări și pe Google News
România-Elveția, audiențe record.

Sursa foto: Facebook Echipa națională de fotbal a României

Programul naționalei la Euro 2024

Euro 2024 începe în luna iunie, iar primul meci se va disputa pe Alianz Arena, „casa” celor de la Bayern Munchen. În aceeși lună naționala condusă de Edi Iordănescu va disputa două amicale pe Ghencea, contra Bulgariei pe 4 iunie, iar pe 8 vom primita vizita sececționatei din Lichtenstein. Programul României la EURO 2024 este următorul:

  • Luni, 17 iunie: ROMÂNIA – Câștigătoare Play-off B (München, 16:00);
  • Sâmbătă, 22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Köln, 22:00);
  • Miercuri, 26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19:00).

Tricolorii sunt încrezători în șansele de reușită a primei reprezentative. De exemplu, Darius Olaru visează chiar să atingă sau chiar să depășească performanța Generației de Aur de la Campionatul Mondial de Fotbal. Darius Olaru visează la o semifinală.

România s-a calificat matematic la Euro 2024. Cum arată grupa grea și grupa accesibilă

Naționala României de Fotbal. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Stranierii selecționați de Edi Iordănescu

„Mă gândesc să fiu sănătos și să fiu acolo. A fost un an bun pentru mine, trebuie să-mi îndeplinesc obiectivele și cu echipa, avem o treabă de terminat. Nu m-am gândit acum 3 ani că voi fi așa aproape de acest trofeu. Aș lua pas cu pas. Să ieșim din grupă. Visez la o semifinală, așa cum am mai spus-o”, Darius Olaru

Stranierii selecționți de Edi Iordănecu pentru meciurile amicale cu Irlanda de Nord și Columbia

Portari: Ionuț Radu (Bournemouth), Florin Niță(Gaziantep), Horațiu Moldovan(Atletico Madrid);

Fubdași: Andrei Rațiu(Rayo Vallecano), Radu Drăgușin (Tottenham), Ionuț Nedelceacru (Palermo ), Adrian Rus (Pafos), Virgil Ghiță (Cracovia), Bogdan Racovițan (Raków), Andrei Burcă (Al-Okhdood), Deian Sorescu (Gaziantep), Alexandru Pașcanu (Sporting Gijón);

Mijlocași: Alexandru Cicâldău(Konyaspor), Marius Marin (Pisa), Olimpiu Moruțan (Ankaragucu), Valentin Mihăilă (Parma), Dennis Man (Parma), Ianis Hagi (Deportivo Alaves), Răzvan Marin (Empoli), Nicolae Stanciu (Damac), Andrei Cordea(Al-Tai ), Florin Tănase (Al-Okhdood), Andrei Artean (Apollon Limassol) Vlad Dragomir (Pafos).

Atacanți: Denis Alibec (Muaither ), George Pușcaș (Bari), Denis Drăguș (Gaziantep), Antonio Sefer (Hapoel Beer Sheva).