Generația de Aur, din nou umilită de FRF. Scandal în fotbal

Generația de Aur, din nou umilită de FRF. Scandal în fotbal Generația de Aur. Sursa Foto: Arhiva EVZ

FRF a invitat membrii Generației de Aur la meciul cu Elveția, care ar putea fi decisiv pentru calificarea la Euro 2024, dar nu a trimis invitații tuturor jucătorilor care au participat la Mondialul din 1994. Ionuț Lupescu, Gică Mihali și Florin Prunea au fost ocoliți de FRF. Nu este prima dată când FRF face discriminări între foștii tricolori. La Euro 2020, când România a găzduit patru meciuri pe Arena Națională, Hagi, Gică Popescu și alți mari fotbaliști au fost trimiși la tribuna a doua, în timp ce angajații FRF și politicienii au ocupat locurile VIP.

Generația de Aur, din nou umilită de FRF. Naționala României își va încheia parcursul în preliminariile Euro 2024 cu un meci crucial pe teren propriu, contra Elveției, pe 21 noiembrie, de la ora 21:45, pe Arena Națională.

Partida, care se va disputa cu casa închisă, ar putea fi cea care ne va aduce calificarea la turneul final din Germania, dacă va reuși să învingă Israelul, cu trei zile înainte, la Felcsut (Ungaria). Ambele meciuri vor fi transmise liveTEXT pe GSP.ro și la TV pe Antena 1, respectiv Prima TV.

May be an image of football, soccer and text that says 'UEFA EURO2024 GERMANY'

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa Foto - FRF 

 

Generația de Aur a făcut istorie în 1994

Pentru acest eveniment, Federația Română de Fotbal a decis să invite foștii mari internaționali care au făcut parte din Generația de Aur, cea care a ajuns până în sferturile de finală la Cupa Mondială din 1994, din SUA.

Este considerată o inițiativă frumoasă, care ar putea să aducă o atmosferă de sărbătoare și de unitate în jurul echipei naționale, după ani de tensiuni și conflicte între FRF și foștii tricolori.

Acesta era compus din Prunea (Stelea) - D. Petrescu, Prodan, Belodedici, Mihali, D. Munteanu - Hagi, Lupescu, Gh. Popescu, I. Dumitrescu - Răducioiu Rezerve care au jucat: Selymeș, Gâlcă, Panduru, Papură, Vlădoiu

Nu toți „tricolorii de aur” au fost invitați de FRF

Dar, din păcate, nu toți membrii acelei generații au fost tratați la fel de FRF. Gazeta Sporturilor transmite că invitațiile au fost trimise doar unor jucători, în timp ce alții au fost ignorați sau uitați.

Printre cei care nu au primit invitație se numără Ionuț Lupescu, unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai României, care a fost și contracandidatul lui Răzvan Burleanu la alegerile pentru președinția FRF din 2018.

De asemenea, au fost ocoliți Gică Mihali, titular în trei meciuri la Mondialul din 1994, și Florin Prunea, un adversar declarat al lui Burleanu.

GSP a vorbit cu mai mulți dintre cei care au primit invitație, precum Florin Răducioiu, Gică Popescu, Ilie Dumitrescu sau Dorinel Munteanu, care și-au exprimat bucuria de a fi prezenți la meciul cu Elveția, fie în tribună, fie în studiourile televiziunilor unde vor comenta partida.

  • Florin Răducioiu: „Da, am fost invitat special și am spus că voi fi prezent"

  • Gică Popescu: „Am primit invitația, dar nu am cum să o onorez fiindcă voi fi în studio la Antena 1, unde voi comenta din calitatea mea de expert"

  • Ilie Dumitrescu: „Am fost invitat, voi fi la stadion, dar o să merg în studioul Digi Sport, unde comentăm partida înainte și după. Voi trece însă pe la loja celor din FRF pentru a-i saluta"

  • Dorinel Munteanu: „Da, am fost invitat de cineva de la FRF la meciul cu Elveția. În primă fază nu am răspuns afirmativ, fiindcă meciul nostru din etapa a 17-a, cu Universitatea Craiova, urma să se joace vinerea viitoare și nu aveam cum să vin la București. Dar partida a fost mutată duminică, astfel că acum am timp și voi fi pe Arena Națională”

 

Nu este prima dată când FRF face discriminări între foștii tricolori, scrie GSP. La Euro 2020, când România a găzduit patru meciuri pe Arena Națională, Hagi, Gică Popescu și alți mari fotbaliști au fost trimiși la tribuna a doua, în timp ce angajații FRF și politicienii au ocupat locurile VIP.

Printre cei care au ocupat locurile VIP au fost fostul premier PNL, Ludovic Orban, fostul lider USR Dan Barna, fostul ministru de Interne PNL Lucian Bode, fostul ministru de Externe Bogdan Aurescu și Nicușor Dan, primarul Municipiului București.