Europarlamentarul  maghiar Laszlo Surjan este unul dintre contestatarii fiicei preşedintelui, punând sub semnul întrebării admiterea acesteia în cel mai mare grup politic din Parlamentul European. 

“Este în interesul nostru să primim printre noi pe cineva care a facut declaraţii ambigue şi chiar contradictorii referitoare la legalizarea drogurilor? Este acceptabil pentru noi atunci când cineva câştiga alegerile doar bazându-se pe reputaţia numelui familiei sale? Susţinem nepotismul?” , se întreabă el într-o scrisoare transmisă eurodeputaţilor şi preşedintelui PPE, document prezentat de Hotnews.ro. Laszlo Surjan reclamă faptul că ”independenţa” Elenei Băsescu a ”periclitat” şansele PDL.

“Este în interesul nostru să acordăm statutul de membru unor persoane care – ţinând cont de cariera lor politică, de convingerile şi declaraţii publice – ar putea diviza uşor unitatea grupului nostru politic? Este în interesul nostru să acceptăm pe cineva care a fost respins de partid să candideze pe listele sale şi care a candidat apoi individual, periclitând în mod clar şansele partidelor membre ale grupul nostru să obţină rezultate bune în alegeri? Putem să ne aşteptăm de la un astfel de membru să lucreze în echipă?”, continuă  Laszlo Surjan.