Dumitru Dragomir aruncă o supersonică în fotbalul românesc. FRF și CSA Steaua, ilegale

Dumitru Dragomir aruncă o supersonică în fotbalul românesc. FRF și CSA Steaua, ilegale Dumitru Dragomir. Sursa foto: Arhiva EvZ

Dumitru Dragomir a dezvăluit recent că CSA Steaua și FRF funcționează ilegal. De altfel și motivul pentru care clubul Armatei nu poate promova în prima ligă și nici nu se poate asocia cu o entitate privată.

Dumitru Dragomir a făcut o dezvăluire care cu siguranță i-a supărat pe fanii steliști de la CSA Steaua. Oracolul din Bălcești” a declarat că echipa din Ghencea funcționează ilegal. Ilegal ar funcționa și Federația Română de Fotbal, mai spune fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Dumitru Dragomir, dezvăluiri șoc despre CSA Steaua și FRF

Afirmațiile făcute de Dumitru Dragomir nu se rezumă doar la FRF și CSA Steaua. „Mitică de la Ligă” a mai precizat că, în situația clubului din Ghencea s-ar afla mai multe formații din Superliga. În plus, continuă Dragomir, este și principalul motiv pentru care Federația Română de Fotbal nu acordă certificatul de identificare.

În ceea ce-i privește pe cei de la CSA Steaua, din cauza faptului că funcționează ilegal, clubul Armatei nu poate evolua în primul eșalon fotbalistic și nici nu se poate asocia cu o entitatate privată.

Ne puteți urmări și pe Google News
Mitică Dragomir: FRFși CSA Steaua funcționează ilegal

Sursa foto: Razvan Valcaneantu

„FRF funcționează ilegal”

„Federaţia Română de Fotbal funcţionează ilegal. Toate procesele ar trebui să le piardă Federaţia. Dar mai sunt şi alte federaţii în afara legii. Mă miram eu de ce nu dau niciodată certificatul de identificare. CSA Steaua a descoperit asta. Ei de aia nu găseau un partener cu care să se asocieze şi să intre în legalitate. Pentru că în momentul în care se duc la tribunal, sunt în afara legii”, a declarat Mitică Dragomir.

Dumitru Dragomir a mai precizat că în afara legii sunt aproximativ 10 cluburi din Superliga, iar pentru a liga în legalitatea, clubul administrat de Talpan trebuie să desființeze toate secțiile.

„Este în afara legii şi FRF şi CSA Steaua, plus alte 8-10 cluburi. Nu stăpânesc toţi termenii. De asta nu face CSA Steaua nimic. Trebuie să îşi desfiinţeze toate secţiile. Ei ştiu că sunt în ilegalitate. Talpan, băiat deştept, cred că ştia. De aia nu pot să se asocieze cu un privat şi nu se poate face echipa. Ştiu că sunt ilegali şi trebuie să radă tot conform legii”, a declarat fostul peședinte al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Florin Talpan, juristul CSA Steaua, ar putea fi cercetat disciplinar

Florin Talpan. Sursa foto: prosprot.ro

Dumitru Dragomir: „CSA Steaua trebuie să radă toate secțiile”

CSA Steaua a promovat în eșalonul secund în anul 2021 și tot de atunci a rămas blcoată în liga secunda. Clubul Armatei are interzis, cel puțin pentru moment, în Superliga. Pentru a evolua alatări de FCSB și celelalte echipe din primul eșalon, Steata trebuie să-și modifice forma de organizare.

„În condițiile legii actuale, nu putem promova. Singura modalitate de a schimba statutul este printr-o asociație non-profit. Trebuie să apară investitori privați care să susțină acest proces. Până acum, nu s-a ajuns în acest punct”, a susţinut Andrei Cian, șeful secției de fotbal de la CSA Steaua, la începutul sezonului, potrivit Fanatik.