Evenimentul Zilei > International > DRAMĂ DE NECONCEPUT. PESTE 100 de oameni AU MURIT în urma unei exppl
DRAMĂ DE NECONCEPUT. PESTE 100 de oameni AU MURIT în urma unei exppl

DRAMĂ DE NECONCEPUT. PESTE 100 de oameni AU MURIT în urma unei exppl

Peste o sută de oameni au murit în Nigeria după ce o cisternă de gaz a luat foc și a declanșat o explozie, informează AP, citată de Mediafax.

Tragedia s-a produs la Nnewi, o comunitate din sud-estul Nigeriei. Potrivit unui martor, incendiul a izbucnit la staţia de alimentare Chikason Group Gas pentru că un camion-cisternă a plecat fără a mai aştepta să treacă perioada recomandată de răcire.

"Flăcările au explodat ca o bombă şi întreaga staţie s-a umplut de fum negru şi dens, pe fondul exploziei buteliilor de bucătărie. Numeroase persoane au fost ucise, iar cele mai multe aşteptaseră toată ziua la rând pentru a-şi umple buteliile", a mai susținut martorul.

Pompierii au reușit să stingă flăcările după câteva ore. Un reporter AP a numărat peste 100 de trupuri arse. Cei câţiva răniţi au fost transportaţi la spitalul universitar Nnamdi Azikiwe

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.