Zilele acestea au luat startul filmările la lungmetrajul independent „Love Building”, filmări care vor dura 10 zile. Acesta este o comedie dramatică, al cărei subiect le permite tuturor actorilor să experimenteze stări, trăiri, situaţii atât comice, cât şi dramatice, paleta de joc fiind una extrem de variată. Distribuţia filmului este alcătuită din cei 30 de absolvenţi ai celei de-a cincea generaţii a şcolii de actorie, alături de Bucur, Boguţă şi Papadopol. Aceştia vor da viaţă unei poveşti care se construieşte pe durata unei săptămâni, într-o tabără, numită Love Building, al cărei scop este să „repare” relaţii de cuplu ajunse într-un moment critic. Reconstruirea (în cazul în care este posibilă) poveştilor de dragoste dintre participanţi trece printr-o serie de teme şi exerciţii, date de cei trei pshihoterapeuţi şi traineri ai taberei, interpretaţi de Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă. Cu mult umor, dar şi cu o abordare destul de directă şi chiar crudă pe alocuri asupra relaţiilor de cuplu, tabăra Love Building încearcă să demonstreze că se poate ajunge la „şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi”. Dacă au trăit împreună, sau separat, asta este o altă discuţie…
Filmările pentru „Love Building” au demarat pe 23 iulie şi au loc în Balotesti, la complexul turistic Laguna Verde. Dragoş Bucur şi Alexandru Papadopol se reîntâlnesc în faţa camerei de filmare după 12 ani. În 2001 cei doi au fost protagoniştii lungmetrajului de debut al lui Cristi Puiu, „Marfa şi banii”. Actorii Dan Bordeianu, Andrei Mateiu şi Claudiu Dumitru vor avea niste apariţii surpriză în filmul „Love Building”.
Prin subiect, abordare şi modul de a se raporta la filmul independent românesc ca la o alternativă reală şi valabilă în cinema-ul autohton, ” Love Building” a atras atenţia unor parteneri importanţi, precum Dakino Production, Papaya Advertising şi Digital Cube, care au devenit co-producători ai filmului, alături de Actoriedefilm.ro. EVZ a discutat cu cei trei actori despre aşteptările lor de la acest lungmetraj.
EVZ: Cum de aţi ales un film de asemenea anvergură pentru absolvenţii voştri de Şcoală de actorie? 
Dorian Boguţă: Cred că mai degrabă filmul ne-a ales, în sensul că atâta timp cât avem 30 de cursanţi pe generaţie, în film trebuie să apară toţi cu partituri importante. Sper din toată inima să reuşim , pentru că investiţia emoţională este foarte mare. Pentru mine cel mai important în ceea ce fac e să fac ce-mi place, că doar în aşa fel cred că lucrurile ar putea ieşi plus să trezească emoţii în oameni. Pe de altă parte, după 12 scurtmetraje şi mediumetraje produse de noi am simţit că a venit timpul pentru următorul pas, un lungmetra. Nu-mi place să stau pe loc, doar făcând reuşeşti să descoperi lucruri noi….
Asta e reţeta de supravieţuire a unui actor român – să facă de toate, inclusiv producţie şi regie?
Nu e vorba de supravieţuire… Acum doi ani când am deschis şcoala am făcut-o din simplul motiv că nu prea există aşa ceva pe piaţă, plus că simţeam nevoia să facem ceva care ar putea fi de folos cumva. Atunci nu ne gândeam că vom ajunge să producem un lungmetraj, a venit cumva firesc, iar tot ce e firesc poate fi şi pozitiv. Am făcut film, facem film şi sper să mai facem şi în continuare…. Mă bucură enorm că în proiectul nostru s-a implicat mai multă lume, fără aportul lor financiar cu siguranţă nu ar fi putut demara producţia şi sper la final să ne bucurăm cu toţii de reuşita filmului….
EVZ: Cum v-aţi pregătit pentru rolul de psihoterapeut din „Building Love”? Alexandru Papadopol: Merg pe principiul că „totul este în scenariu”. Practic, mă concentrez mai mult pe relaţiile pe care le are acest psihoterapeut cu ceilalţi oameni, cum se raportează la cei cu care interacţionează. Nu pot să spun că m-am pregătit într-un mod mai special decât o fac de obicei.

Ce aşteptaţi de la reîntâlnirea (pe ecran) cu Dragoş Bucur?

Împreună cu Dragoş Bucur am jucat într-un film care a schimbat „faţa” cinematografiei române, dând lucrurilor un suflu nou. Am colaborat foarte bine, am rămas prieteni foarte buni după acel film, am creat o şcoală de succes împreună, deci cred că şi această nouă asociere va fi una de succes, de top. Rămâne în continuare actorul meu preferat.
EVZ: Cum aţi strâns bugetul pentru un asemenea film de anvergură?
Dragoş Bucur: Bugetul este în mare parte format din servicii oferite în co-producţie, sponsorizări primite în echipamente şi produse de scenografie, costume, locaţie, oameni care lucrează benevol şi investiţii în bani de la Papaya Advertising, Dakino Production şi Romcarton. Sunt o grămadă de companii care s-au oferit să ne ajute: Panalight, Digital Cube, Video Link, Laguna Verde, Coca Cola, Praktiker, L’Oreal, Everlast, Atelierul de haine, Rhea Costa, Orhideea Spa, La copac, Castel Film, Turbo Tequilla.
Cum de aţi optat pentru genul de comedie dramatică? De ce vi s-a părut o abordare „crudă” pe alocuri?
Scenariul este extraordinar, eu am râs în hohote la prima lectură! „Crud”, pentru că e „că în viaţă”, iar viaţa este crudă uneori.