Două fete de la Pussy Riot au fugit! Formaţia devine mişcare dizidentă în Rusia

Două fete de la Pussy Riot au fugit! Formaţia devine mişcare dizidentă în Rusia

Poliţia a început prigoana asupra întregului grup punk, astfel că două componente au plecat din Rusia şi caută susţinători în afara graniţelor. Condamnarea celor trei tinere, după ce l-au ironizat pe "ţarul" Putin, a atras proteste din toată lumea.

Ca pe vremea lui Brejnev, două membre ale grupului punk Pussz Riot au fugit din Rusia, de frica represaliilor autorităţilor. Formaţia a făcut anunţul de Twitter, menţionând că alte 12 componente ale trupei sunt încă în ţară: "Două dintre membrele trupei noastre au plecat din ţară pentru că erau căutate de poliţie. Ele recrutează feministe din străinătate pentru a organiza acţiuni de protest", se menţionează în mesaj.

Pe 17 august, trei tinere din grupul punk Pussy Riot au fost condamnate la 2 ani de închisoare cu executare pentru "huliganism". Ele intraseră într-o biserică din Moscova şi au cântat o piesă parodică la adresa lui Vladimir Putin, intitulată "rugăciune punk".

Sentinţa a provocat un val de proteste în toată lumea civilizată, zeci de artişti de top la nivel mondial manifestându-şi solidaritatea cu componentele grupului şi dezaprobând regimul Putin.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cea mai distractivă reacţie a avut-o Gene Simmons, liderul legendarului grup rock Kiss: "Pussy Riot cântă prost, dar valorile democratice trebuie respectate chiar şi în acest caz".