Evenimentul Zilei > Monden > Doliu în lumea afacerilor. O filă din istorie are acum scris și finalul
Doliu în lumea afacerilor. O filă din istorie are acum scris și finalul

Doliu în lumea afacerilor. O filă din istorie are acum scris și finalul

O filă din istorie are acum scris și finalul. Tăticul LEGO a murit. Nu foarte mulți i-au știut povestea, nici măcar nu au știut că el este autorul celebrelor piese de construit.

 

Doliu în familia danezului Jens Nygaard Knudsen și tristețe în milioane de familii de pe întreg globul. A murit inventatorul figurinelor Lego, omul care a adus bucuria jocurilor și a însuflețit construcțiile din plastic executate de copii.

Jens Nygaard Knudsen s-a stins din viață la 78 de ani, miercuri, la Hvide Sande, Danemarca. A lăsat în urmă, actualelor și viitoarelor generații de copii, figurinele jocurilor Lego, omuleți cu fețe vesele, cu mâini și picioare mobile, îmbrăcate în diferite costume, de pompier, polițist, ambulanțier doctor etc.

La început, lumea Lego era plină de clădiri, mașini și peisaje care nu aveau niciodată personaje. Designerul Jens Nygaard Knudsen, un om plin de imaginație, și-a dat seama că în construcțiile Lego ar trebui să existe și personaje care să locuiască, să muncească, să facă diferite activități, lucrul acesta stimulând și imaginația copiilor. Așa că a început să gândească o nouă lume, să deseneze și să convingă compania de introducerea miniaturilor umane. Așa a devenit Tăticul Lego.

Danezul Knudsen a lucrat la compania Lego, fondată în 1932 de către Ole Kirk Christiansen, între anii 1968 și 2000. În anii 70 a început să deseneze și să lucreze la faimoasele figurine. Le-a lansat în 1978, iar industria Lego a cunoscut un bum comercial.

Soția sa, Marianne, a declarat că Jens a creat aceste figurine pentru a aduce viață în casele și structurile construite de copilași cu ajutorul ”cărămizilor” Lego.

 

 

 

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: