Evenimentul Zilei > Politica > Doi membri PHOENIX, legitimați de Uniunea Artiștilor Plastici
Doi membri PHOENIX, legitimați de Uniunea Artiștilor Plastici

Doi membri PHOENIX, legitimați de Uniunea Artiștilor Plastici

Nicu Covaci și Valeriu Sepi vor întări rândurile Uniunii Artiștilor Plastici, filiala Timiș. În timp ce al doilea și-a depus deja dosarul, Nicu a solicitat detalii privind procedura de admitere și pregătește lucrările pentru toamnă.

Absolvent al Facultății de Arte Plastice de la Timișoara Nicu Covaci s-a consacrat ca artist plastic în străinătate. La Osnabruck, în Germania,  a pictat și a predat. Acolo are expusă o pictură pe pânză lungă de 46 de metri, ”Gladiator 2000”, care este probabil cea mai mare pictură pe pânză din lume. Acum povestește că s-a reapucat de pictură și a început o serie de 10 lucrări cu jucători de polo călare.
Zilele trecute, echipa lui a început demersurile pentru intrarea artistului în rândul Uniunii Artiștilor Plastici. Conform procedurii, până în toamnă trebuie să depună, la Timișoara, dosarul prin care solicită admiterea în uniune și un portofoliu de lucrări. Ok-ul va fi dat abia anul viitor, la București.

Puiu Sepi, membru UAP Timișoara din 2014

Anul acesta în  rândurile UAP Timișoara va intra însă fostul percuționist de la Phoenix, Valeriu (Puiu) Sepi. Și el a fost absolvent al Facultății de Arte Platice din Timișoara. Stabilit în Singapore, acesta a decis să se reîntoarcă acasă, cel puțin artistic, astfel că a depus cererea și portofoliul încă de anul trecut.
”Este o procedură care se repetă anual: toamna artiștii își depun dosarele, cu portofoliu de lucrări, o comisie locală face o primă selecție, iar numele selectate ajung la București, la UAP România, unde se dă acceptul final. Pe domnul Covaci îl așteptăm. Colegul dânsului din Phoenix, Valeriu Sepi, va deveni membru UAP Timișoara încă de anul acesta, probabil în primăvară”, a declarant Ioan Szekernyes, președintele UAP Timișoara.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: