Evenimentul Zilei > Justitie > DNA a scurtat vacanța generalului Iliescu cu trei zile
DNA a scurtat vacanța generalului Iliescu cu trei zile

DNA a scurtat vacanța generalului Iliescu cu trei zile

Întors în țară cu trei zile mai devreme, generalul (r) Dumitru Iliescu a fost preluat de procurori de la Arad și dus sub escortă la sediul central din București. La începutul săptămânii, în timp ce locuința sa era percheziționată, fostul director al Serviciului de Protecție și Pază (SPP) declara că a fost chemat la DNA, având calitatea de suspect.

 Le-a transmis atunci anchetatorilor că nu este în țară și că se întoarce sâmbătă. Pe 20 octombrie au avut loc mai multe percheziții în dosarul în care Viorel Hrebenciuc este urmărit penal pentru fapte de corupție.

Adus la audieri

Iliescu urma să fie adus la sediul DNA pentru a i se prezenta acuzațiile. Potrivit primelor date, Iliescu, prin intermediul unui polițist angajat la DNA, ar fi aflat o serie de informații confidențiale despre cazul în care era cercetat deputatul PSD Viorel Hrebenciuc. După ce s-au întâlnit, Iliescu l-a informat pe Hrebenciuc că este înregistrat în baza unui mandat de siguranță națională. Iliescu l-a mai asigurat pe politician că îi poate da informații despre interceptări chiar și din interiorul SRI. „Acum să vedem despre ce este vorba. Pot să mă interesez și la SRI, pot să mă documentez și la DNA (…) Lui i-a sărit în ochi numele dumneavoastră pe mandat”, se confesa Iliescu lui Hrebenciuc. Desigur, aceste informații nu erau gratis, ci la schimb cu alte date și servicii.

Astfel, în urma acestei discuții, imediat, Viorel Hrebenciuc și-a sunat fosta consilieră care ocupă acum postul de șef al Oficiului Național al Registrului Comerțului . El i-a cerut să o primească în audiență pe avocata lui Iliescu. La închiderea ediției, generalul Iliescu era în drum spre București, în duba Poliției.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News