Ori de câte ori aveau timp liber, Adrian Secureanu, directorul de la Spitalul Malaxa şi Eugenia Chiriac, cunoscută publicului larg drept „Vrăbi“, iubita acestuia, nu ezitau să meargă în concedii care mai de care mai luxoase şi să îşi facă toate poftele. De la zone superbe din România, până la croaziere prin Grecia şi Croaţia la bordulul unui vas, iar cazarea era la hoteluri de cinci stele. Nu de puţine ori, „jumătatea“, managerului de la Malaxa era surprinsă conducând yacht-uri de mici dimensiuni.

În vara acestui an, pe o căldură toridă, cei doi au păşit pe pământ sfânt. Au mers să se roage la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Degeaba, dacă e să ne luăm după problemele grave pe care conferenţiarul doctor le are cu legea. Potrivit unui comunicat al DNA, Secureanu a conceput şi a pus în aplicare o schemă prin care, timp de peste şapte ani, a sustras aproape zilnic sume de bani din casieria unităţii medicale pe care a condus-o. Prima acuzaţie a procurorilor a fost legată de firma RYS, prin care Secureanu a scos, pe rând, din casieria spitalului facturi fictive de aproximativ 1,6 milioane de lei. Mai mult, procurorii susţin că fostul manager de spital şi-a plătit concediile şi deplasările printr-un furnizor al spitalului, însă nu au dat numele acestuia.

Potrivit jurnalistului Cătălin Tolontan, este vorba despre firma Noventis, al doilea cel mai mare furnizor al spitalului.
Noventis este controlată de cuplul Mihai Meşner – Victor Moisa. Potrivit aceleiaşi surse, Noventis face parte tot din constelaţia companiilor ataşate lui Mircea Oprescu, băiatul fostului primar general.