Evenimentul Zilei > Politica > Dinu Patriciu, la spital de ziua lui. Ce spun medicii despre starea sa
Dinu Patriciu, la spital de ziua lui. Ce spun medicii despre starea sa

Dinu Patriciu, la spital de ziua lui. Ce spun medicii despre starea sa

Pentru Dinu Patriciu, aniversarea celor 60 de ani împliniţi săptămâna trecută, pe 3 august, s-a terminat urât.

A suferit o hemoragie digestivă şi a ajuns la un spital din Veneţia fix din mijlocul unei petreceri în compania selectă a foştilor premieri Adrian Năstase şi Călin Popescu-Tăriceanu.
Potrivit unora dintre invitaţi, Dinu Patriciu a acuzat dureri stomacale şi a vomitat sânge. Imediat a fost chemată salvarea şi a fost dus la spital pentru tratament. Deocamdată nu se cunoaşte însă ce se ascunde în spatele acelei hemoragii intestinale, medicii continuându-şi investigaţiile.
Cauza bănuită de unii dintre invitaţi a fost meniul care, deşi foarte sofisticat – stridii, caviar, fructe de mare – este foarte greu. De asemenea, Dinu Patricu este un fumător înrăit, fiind de notorietate pasiunea sa pentru ţigările de foi.
Risc maxim în timpul hemoragiei digestive
În cazurile de ulcer reactivat manifestate cu hemoragie digestivă, riscul este mare pentru sănătate atunci când se produce evenimentul. „Riscul de deces poate să ajungă și la 10%, mai ales dacă pacientul mai are și alte patologii asociate (în special boli cardiovasculare sau diabet) sau vreo altă problemă care afectează coagularea sângelui”, explică Cristian Doru Gavrilă, medic internist la Policlinica nr.2 din Brăila.
Specialiștii în medicină internă mai spun că în cazul de față sângerarea a fost foarte probabil ușoară. Pe termen lung, un bolnav cu ulcer trebuie să aibă mare grijă la alimentație, să ia medicamente, să evite alcoolul și să nu fumeze.
Cel mai frecvent, hemoragiile digestive apar la bolnavii cu gastrită acută sau duodenită hemoragică și ulcer gastroduodenal. Hemoragiile digestive constituie o cauză importantă de mortalitate atât la pacienții spitalizați, cât și pentru cei tratați în ambulatoriu.
Semn de viaţă
Parţial, omul de afaceri şi-a revenit. Duminică după-amiază a intervenit telefonic într-o emisune a unui post TV de ştiri pledând pentru reducerea cotei unice la 6% şi a TVA la 9%.
Dinu Patricu a negat, într-o declaraţie pentru EVZ, că ar fi avut probleme de sănătate care au necesitat spitalizarea. "Infirm", a fost răspunsul pe care omul de afaceri l-a dat când a fost întrebat despre incidentul neplăcut petrecut la Veneţia la aniversarea sa.
Dinu Patriciu a recunoscut că a organizat o petrecere. A refuzat însă să dea detalii. "Locul are prea puţină importanţă", a spus el. (A contribuit Silviu Sergiu)

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: