Evenimentul Zilei > Actualitate > Dinţii curaţi scad riscul de pneumonie
Dinţii curaţi scad riscul de pneumonie

Dinţii curaţi scad riscul de pneumonie

Curăţarea corespunzătoare a dinţilor nu doar previne cariile şi afecţiunile gingivale, ci poate reduce chiar riscul de pneumonie, arată un studiu recent al cercetătorilor americani.

Oamenii de ştiinţă de la Yale University School of Medicine au descoperit că anumite modificări ale unei bacterii care trăieşte în cavitatea bucală precedă dezvoltarea pneumoniei la pacienţii spitalizaţi.
Flora bacteriană trebuie menţinută intactă

Echipa de cercetători a urmărit 37 de persoane pe parcursul unei luni. S-a descoperit că pacienţii cu penumonie prezentau modificări semnificative ale compoziţiei bacteriene din cavitatea bucală înainte de debutul bolii. „Descoperirile noastre ar putea îmbunătăţi modalităţile de prevenire a pneumoniei prin menţinerea florei bacteriene din cavitatea bucală”, a declarat Samit Joshi, coordonatorul studiului, pentru ELS Global Medical News, citat de Daily Mail.
Mai multe probleme de sănatate, asociate cu igiena orală precară
Deşi este necesară efectuarea de studii suplimentare, reprezentanţi ai British Dental Foundation au precizat că studiul nu este singurul care asociază igiena orală precară cu boli respiratorii. „Legăturile dintre bolile gingiilor şi starea generală de sănătate au fost bine documentate şi în această perioadă a anului (iarna) menţinerea unei igiene orale bune ne poate ajuta să prevenim bolile”, a explicat Nigel Carter, directorul executiv al insituţiei.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: