Canotoarea Georgeta Andrunache este cea mai titrată sportivă din delegaţia României. Dinamovista a cucerit până acum cinci medalii de aur la Jocurile Olimpice (2 la Sidney – 2000, 2 la Atena – 2004 şi una la Beijing – 2008). În mod normal, ea ar fi trebuit să poarte tricolorul la festivitatea de deschidere de la Londra, dar a refuzat onoarea ce i se cuvenea.
„Este cel mai mare regret al meu că nu am putut accepta să port drapelul. Eu intru în concurs a doua zi, pe 28 iulie, la o zi după festivitate, aşa că nu am putut să îmi dau tot programul peste cap”, a spus Andrunache.
Omul de afaceri Alex Erbaşu a promis că îi va răsplăti pe sportivii dinamovişti care vor obţine medalii la Olimpiada de la Londra. 10.000 de euro pentru aur, 7.500 de euro pentru argint şi 5.000 de euro pentru bronz sunt primele promise de Erbaşu junior. Sportivii „roş-albi” au promise beneficii şi din partea clubului, chiar dacă CS Dinamo are restanţe faţă de medaliaţii de la Jocurile Olimpice desfăşurate la Beijing în 2008.