Pus pe liber de FC Dinamo după ce a activat 20 de ani la gruparea „roş-albilor”, Ion Manu, antrenor la grupa 1996, a decis să-i acţioneze în judecată pe „câinii roşii”.
„În luna aprilie a acestui an s-a terminat procesul cu Dinamo. Instanţa a decis reîncadrarea mea cu data de 1 iulie 2012 şi plata salariilor din urmă, adică din iunie 2010, când am fost dat afară. Suma datorată este de 52.000 de lei. La Dianmo aveam un salariu de 2.000 de lei, iar până acum au trecut deja 26 de luni. Instanţa mi-a dat dreptate fiindcă, deşi contractul nu mi-a fost prelungit, conform legii, trebuia să am la acea dată un contract cu perioadă nedeterminată. Numai că eu, la Dinamo, am avut, în ultimii patru ani, doar cotnracte cu perioadă determinată de câte un an„, ne-a declarat azi Ion Manu.
Acelaşi Manu povesteşte în continuare: „Dinamo n-a făcut apel la decizia tribunalului, iar hotărârea trebuia pusă în aplicare. Între timp, eu am mers la club şi am făcut o înţelegere cu cei de acolo. Am renunţ la reîncadrarea în funcţia de antrenor la Dinamo, fiindcă ştiam că dragoste cu sila nu se poate, dar obligam Dinamo să-mi dea banii din urmă şi să plătească obligaţiile către stat: CAS şi celelalte contribuţii. Am semnat o hârtie valabilă cu data de 7 august, iar în 15 zile trebuia să primesc banii, conform tranzacţiei. Suntem în 23 august şi încă nu am banii, astfel că luni voi merge la tribunal şi voi cere neprogramarea în campionat a echipei! Altă şansă nu am, ca să-mi recuperez banii! Îmi pare rău că suferă antrenorii şi fotbaliştii, dar nu am de ales„.
În august 2010, EVZ publica un articol cu Ion Manu, în care acesta dădea în vileag blaturile de la Centrul de Copii şi Juniori a clubului FC Dinamo.
Pentru că are datorii la un impresar, formaţia Oţelul Galaţi a fost penalizată deja cu două puncte în actuala ediţie de campionat.