Evenimentul Zilei > Actualitate > Dinamo-Rapid un derby dur, cu scandal şi fără goluri
Dinamo-Rapid un derby dur, cu scandal şi fără goluri

Dinamo-Rapid un derby dur, cu scandal şi fără goluri

Cel mai titrat meci al etapei a 7-a Ligii I la fotbal s-a dovedit a fi o dezamăgire cruntă. Fotbalul a fost înlocuit de nervi pe teren şi fum în tribune, întâlnirea fiind complet privată de spectacol.

Dinamo şi Rapid au remizat (scor 0-0) aseară, pe stadionul din Ştefan cel Mare, în cadrul etapei a 7-a a Ligii I. „Roş-albii” rămân în continuare liderii întrecerii interne, iar contra Rapidului au bifat primul meci în care nu au reuşit să marcheze.
La derby au asistat doar 4.000 de spectatori. Spectacolul sărăcăcios din teren a fost eclipsat de festivalul pirotehnic din tribune. Galeria dinamovistă nu a asistat decât la primele 10 minute ale confruntării, apoi a fost evacuată de forţele de ordine.

Preţul biletelor i-a ţinut pe „câini” legaţi în lese

Puţinii fani dinamovişti prezenţi la joc au dat dreptate celor care au ales să vadă jocul la televizor. „Se fac de ruşine an de an prin Europa, dar ţin coada sus. Au pus nişte preţuri la bilete de nu te poţi atinge de ele”, au comentat câţiva dinamovişti de la tribuna a II-a. La meciul de aseară, cel mai ieftin tichet a costat 25 de lei.

În minutul 44, Ovidiu Herea a fost eliminat corect de arbitrul Sebastian Colţescu, fiindcă l-a călcat pe Dragoş Grigore.

Răzvan Lucescu, antrenorul giuleştenilor, a luat foc după această decizie a „centralului”. La finalul primei reprize, fostul selecţioner l-a admonestat violent pe Colţescu, în drumul către vestiare. Lucescu a fost eliminat şi nu a mai luat loc pe banca de rezervă a „alb-vişiniilor”. Antrenorul a devenit recidivist. El a suportat aceeaşi sancţiune şi în etapa a 5-a, la meciul din deplasare cu Ceahlăul Piatra-Neamţ.

„Pancu beţivu'”

Ţinta preferată a suporterilor dinamovişti a fost Daniel Pancu, simbolul oaspeţilor. „Pancu beţivu’, Pancu beţivu’!”, au scandat câţiva susţinători ai „câinilor” în momentul în care fostul internaţional a fost înlocuit. Concluzia serii a tras-o Cristi Borcea: „Am fost căcăcioşi”.

VIOLENŢE

Deşi derby-ul a avut una dintre cele mai slabe audienţe din istorie, forţele de ordine au avut de tras cu ultraşii din peluze, care au făcut uz de petarde
Derby-ul de aseară a avut una dintre cele mai slabe audienţe din istoria partidelor Dinamo- Rapid. Doar 4.000 de spectatori au fost prezenţi pe stadionul din Ştefan cel Mare. Rapidiştii au fost încurajaţi de 600 de fani. Suporterii dinamovişti au afişat un banner cu mesajul: „Foc, fum, teroare, să plece conducerea din Ştefan cel Mare!”.

Înaintea jocului, Cristi Borcea i-a implorat pe „câini” să vină la stadion, să îi înjure pe cei din conducere, dar să susţină echipa. „Să se ducă la puşcărie! Să dea ei milioane la club şi venim noi, acţionarii, la meci câte 300! Suntem pe primul loc, dar vin câte 300 la meci!”.

120 de suporteri arestaţi

La doar câteva zeci de secunde după ce a început meciul, cele două galerii au început un duel pirotehnic. Spre teren au început să zboare torţe, fumigene şi petarde. În minutul 5, „centralul” Sebastian Colţescu a fluierat o pauză forţată, după ce două torţe venite din Peluza „Cătălin Hâldan” au zburat în teren. Una dintre ele a fost aproape de a-l lovi pe goalkeeper-ul Cristi Bălgrădean, care, speriat, a luat-o la fugă.

Jocul a fost reluat doar două minute, apoi a fost întrerupt din nou de către arbitru. După 10 minute, galeria dinamovistă a fost evacuată de jandarmi. Aproximativ 1.000 de ultraşi au fost duşi şi legitimaţi pe terenul sintetic din „Complexul Dinamo”. Printre ei s-a aflat şi unul dintre masorii echipei „roş-albe”, care nu a mai avut loc pe banca de rezerve şi a luat loc în peluză.

Doi fani au ajuns la spital, unul cu arcada spartă, iar celălalt cu mâna ruptă. Alţi 120 de dinamovişti au fost reţinuţi şi transportaţi la cea mai apropiată secţie de poliţie. Printre suporteri s-a aflat şi o femeie gravidă, care a fost lăsată să plece.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: