Evenimentul Zilei > Economie > Diferențe uriașe între productivitate și salarii în România. Ce trebuie să știe toți angajații
Diferențe uriașe între productivitate și salarii în România. Ce trebuie să știe toți angajații

Diferențe uriașe între productivitate și salarii în România. Ce trebuie să știe toți angajații

Noi date interesante despre salariile românilor. Există o diferență mare între salariile din România și cele din Europa. Potrivit datelor Eurostat, românii sunt cei mai productivi europeni.

Diferențe uriașe între productivitate și salarii în România! Analistul Cristian Socol a prezentat diferența dintre salariile bugetarior și salariile celor din mediu privat, relateză Capital. Totodată, datele sale arată și unde se situează România din punct de vedere al salariilor la nivel european. Potrivit acestuia, există și o diferență majoră dintre nivelul de productivitate pe care România la înregistrat și veniturile obținute de angajați

„Salariile bugetarilor prea mari sau salariile din mediul privat prea mici? Pe ce loc se află România în UE în ceea ce privește costul salarial? Ce arată statistica oficială europeană cu privire la raportul productivitatea muncii vs salarii în sectorul privat, la nivel european? De ce emigrează românii?”, a scris Socol pe pagina personală de Facebook.

Diferențe uriașe între productivitate și salarii în România! Eurostat: Românii sunt cei mai productivi din UE

„Mai precis, România se situează în prezent la 70% ca productivitatea orară a muncii. Totodată, țara noastră este a 16 a economie a UE din punct de vedere al productivității și a 26-a din punct de vedere al salariului. De menționat este faptul că, potrivit datelor oferite de Eurostat din sectorul de business al economiei (fără sectorul bugetar și fără agricultură), Business economy, România are și cea mai mare productivitate ajustată la salariul din UE.

„1. Suntem la 70% ca productivitate orară a muncii la PPS (paritatea puterii de cumpărare).

  1. România este a 16 economie a UE ca productivitate și a 26-a ca salariu.
  2. România are cel mai mare ecart dintre productivitate și cost salarial din UE!
  3. România are cea mai mare productivitate ajustată la salariu din UE! Astfel, un lucrător român are o productivitate de 2,52 euro pe oră la un cost de 1 euro pe oră, față de media UE de 1,75 euro/oră la un cost de 1 euro/oră. Simplu spus, un muncitor român din privat plătit cu 1 euro aduce valoare firmei de 2,52 euro, adică de 2,5 ori mai mult. Românii sunt cei mai productivi din UE relativ la suma de bani cu care este răsplătită munca lor.

Date Eurostat – Sectorul de business al economiei (fara sectorul bugetar și fără agricultură), Business economy”, a mai scris Cristian Socol.