Dieta care a revoluționat lumea a fost concepută de un laureat al Premiului Nobel. Patru pași pentru a fi sănătos

Dieta care a revoluționat lumea a fost concepută de un laureat al Premiului Nobel. Patru pași pentru a fi sănătos sursa: arhivă EVZ

Yoshinori Ohsumi, un japonez care a primit Premiul Nobel în anul 2016, a revoluționat lumea dietelor, iar metodele sale au fost adoptate de foarte multă lume.

Yoshinori Ohsumi este un cercetător japonez specializat în biologie celulară. Și care a devenit celebru în întreaga lume după ce a descoperit un principiu alimentar care ajută corpul în lupa cu kilogramele şi regenerarea celulară.

Dieta revoluționară care a făcut mare senzație la nivel mondial

Metoda s-a bucurat de mare succes. Yoshinori Ohsumi a fost laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie şi Medicină în anul 2016.

Yoshinori Ohsumi spune că dieta lui ajută şi la protecţia împotriva cancerului de piele, scade riscul cancerului de sân şi tensiunea arterială. Niponul a descoperit mecanismul prin care celulele își distrug și își reciclează propriul conținut, ceea ce ar putea duce la o mai bună înțelegere a unor boli precum cancerul, Parkinson și diabetul de tip 2.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dieta propusă de Yoshinori Ohsumi prevede creșterea perioadei în care resimțim senzația de foame. Astfel, celulele reciclează tot de este vechi şi inutil şi reîntineresc. Tehnic, procesul se numește autofagie sau post intermitent.

Autofagia (cuvânt care provine din greacă auto - singură, fagein - a mânca) este un proces prin care celula eukariotică își poate recicla o parte a conținutului ei. Practic, componentele celulare se degradează și se reciclează singure.

A primit Premiul Nobel în anul 2016

Profesorul japonez a descoperit 15 gene esențiale pentru autofagie. Descoperirile lui Ohsumi duc la o nouă înțelegere a proceselor prin care celula își reciclează conținutul.

Autofagia este un proces de importanță fundamentală în numeroase procese fiziologice, cum ar fi adaptarea la înfometare sau răspunsul la infecții.

Mutațiile genelor responsabile pentru autofagie pot cauza boli, iar procesul are legătură inclusiv cu cancerul și bolile neurologice, arata comitetul Nobel în 2016.

Ccercetările făcute  în urmă cu patru ani au arătat că cei care mănâncă între orele 8.00 şi 20.00 sunt mai predispuși la probleme de sănătate decât cei care mănâncă între orele 8:00 şi 14:00. Când fereastra alimentară este mai restrânsă, riscul de a avea diabet, anemie sau obezitate este mai mic.

Conform teoriei cercetătorului japonez fereastra alimentară are următoarele beneficii:

- Protecţia împotriva luminii UV, a cancerului de piele şi încetinirea procesului de îmbătrânire. - Scade riscul cancerului de sân, tensiune arterială şi riscul bolilor de inimă. - Creşte calitatea somnului.

Cum decurge dieta propusă de Yoshinori Ohsumi - Luați micul dejun la 30-60 de minute după trezire. - Începeți lucrul la 2-3 ore după trezire. - Mâncați mai consistent la micul dejun decât la prânz. - Reduceți fereastra alimentară la 6-8 ore, fără a schimba numărul de calorii.