Evenimentul Zilei > Actualitate > Diaspora ameninţă cu votul alb
Diaspora ameninţă cu votul alb

Diaspora ameninţă cu votul alb

Românii din Italia le reproşează candidaţilor la alegerile europarlamentare atitudinea indiferentă faţă de comunitatea românească din diaspora.

Într-un comunicat al Asociaţiei Românilor din Italia, semnat de preşedintele Eugen Terteleac, românii se declară nemulţumiţi de faptul că "niciun candidat nu a venit în Italia, nici nu a transmis în vreun discurs public mesaje către românii care trăiesc în străinătate". Cei care speră la un post în PE au renunţat astfel, şi la deplasările obişnuite din capmania electorală,  prin care îi încurajau pe alegători să se prezinte la vot.

"Pentru politicienii de la Bucureşti nu mai suntem interesanţi. Poate pentru că la ultimele alegeri au fost puţini românii care au votat în străinătate", susţine Terteleac, citat de Mediafax.

Românii din Italia consideră alegerile pentru PE mai importante decât cele pentru Parlamentul român sau pentru Preşedinţia României deoarece Parlamentul European "este cea mai bună tribună de unde pot fi apărate drepturile românilor din diaspora, dar şi locul unde se pot găsi soluţii la problemele" acestora.

Români, "italieni născuţi în altă parte"

"Indiferenţa totală" a candidaţilor la euroalegeri faţă de diaspora este tradusă, de către ARI, prin două ipoteze- "ori nu mai suntem interesanţi, ori este un simptom al indiferenţei candidatului român, de la orice partid ar fi, faţă de votantul român".

Din cauza atitutinii politicienilor din România, "românii din Italia încep să se regăsească mai degrabă în formula de italieni născuţi în altă parte", politicienii italieni acordându-le mai multă atenţie.

CITIŢI MAI MULTE PE evz.ro/europarlamentare. 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: