O fostă candidată la alegerile prezidenţiale din Guineea a depus plângere pentru furtul unui diamant. Valoarea estimată a acestuia se ridică la 45 milioane de euro. Doi bărbaţi, care s-au dat drept ruşi, s-au întâlnit luni cu Marie-Madeleine Dioubaté într-un hotel parizian din arondismentul VIII pentru expertizarea diamantului. Cei doi i-au dat un document care certifica faptul că piesa valorează 45 milioane de euro. Informația a fost oferită de către oficiali ai Poliției.

Punând la cale o escrocherie, cei doi indivizi au furat diamantul veritabil şi l-au înlocuit cu unul fals, a precizat o sursă apropiată dosarului, confirmând o informaţie difuzată de postul de radio Europe 1.

Victima și-a dat seama mult prea târziu, atunci când cei doi escroci fugiseră. Ea a depus plângere.

„Referitor la valoarea reală a diamantului, ea este pentru moment declarativă.”, a subliniat poliția, conform Știrileprotv.ro.

Potrivit parchetului din Paris, a fost deschisă o anchetă preliminară. Brigada de combatere a banditismului (BRB) a fost însărcinată cu efectuarea anchetei.

Marie-Madeleine Dioubaté, de la Partidul Ecologiştilor din Guineea, a fost singura femeie care a candidat la alegerile prezidenţiale din Guineea în 2015, câştigate de către preşedintele care îşi încheia mandatul în acea vreme Alpha Conde.

Hotii s-au dat drept experţi în pietre preţioase care venise la un hotel de lux din Paris pentru o expertiză, potrivit presei franceze. 

Cei doi indivizi şi femeia au vorbit la bar, iar cel care s-a prezentat ca expert a examinat piatra preţioasă înainte de a o restitui. Două zile mai târziu, proprietara şi-a dat seama că diamantul fusese înlocuit cu o imitaţie şi s-a prezentat la comisariat pentru a reclama furtul.

Ancheta investigatorilor va cuprinde, în primul rând, verificarea celor povestite de victimă pentru a putea stabili traseul şi a încerca să fie identificaţi presupuşii escroci.

Te-ar putea interesa și: