O insectă gigantică a fost descoperită în curtea unei școli din Australia. Cu toate localnicii auziseră de existența acestei specii, doar foarte puține persoane o mai văzuseră până atunci deoarece își face extrem de rar apariția.

Molia de lemn este o insectă care se rănește cu scoarța pomilor. Aceasta poate ajunge la o greutate de 30 de grame, iar aripile sale pot avea circa 25 de centimetric lățime.  Molia de lemn poate muri la doar câteva zile după ce și-a depus ouăle, dar acestea pot ajunge să trăiască aproximativ patru ani. După ce a fost fotografiată, insecta descoperită în curtea școlii a fost dusă în mediul ei natural, într-o pădure, scrie Știrile Pro TV.

O nouă specie de muşte descoperită în Kosovo a fost numită după coronavirus

O nouă specie de muşte a primit numele Potamophylax coronavirus, întrucât, deşi a fost descoperită cu mai mulţi ani în urmă într-un parc naţional din Kosovo, cercetătorii au caracterizat din punct de vedere ştiinţific această varietate de tricopteră abia în timpul carantinei impuse de pandemia de coronavirus, conform unui studio publicat recent.

Numele acordat acestei specii de insecte aminteşte de vremurile dificile pe care le traversăm, atrăgând în acelaşi timp atenţia asupra altui flagel: poluarea şi distrugerea valoroaselor ecosisteme de apă dulce din Kosovo.

Oamenii de ştiinţă au constatat că numeroase cursuri de apă sunt periclitate din punct de vedere ecologic, îndeosebi ca urmare a construirii şi punerii în funcţiune a centralelor hidroelectrice, inclusiv râurile pe malurile cărora a fost descoperită noua insectă.

Cazul ursului Arthur a făcut înconjurul lumii. Cum a tratat presa, din SUA în Noua Zeelandă, crima

Un banner uriaș pro-autostradă a fost montat pe sediul PNL Iași. Asociația ”Împreună pentru A8” cere:”Nu izolați Iașul”

6 mai, ziua în care s-a produs o catastrofă istorică. Misterul Hindenburg, rezolvat după 76 de ani. VIDEO