Cele două cranii şi oseminte umane au fost găsite în timpul lucrărilor de construcţie efectuate într-o bucătărie dintr-un palat al complexului în care locuieşte preşedintele afgan, Ashraf Ghani, oază de verdeaţă izolată de haosul zgomotos al capitalei prin ziduri groase de protecţie şi o serie de grădini, informează Agerpres, citând AFP.

În încercarea de a identifica rămăşiţele, Ghani a ordonat crearea unei comisii alcătuite din medici legişti. Mulţi conducători afgani au căzut victime ale acestei istorii agitate. Fostul preşedinte Najibullah, de exemplu, a fost asasinat în 1996 de talibani, iar cadavrul său a fost suspendat pe un stâlp de semnalizare pentru a fi văzut de cât mai mulţi oameni. A fost apoi înhumat în provincia estică Paktia.

De un astfel de ritual nu a avut însă parte preşedintele Daud Khan, asasinat în timpul unei lovituri de stat din 1978 împreună cu 18 membri ai familiei în palatul prezidenţial. Cadavrul său a fost identificat în 2008 într-o groapă comună, alături de cele ale altor 15 victime ale masacrului.