"Nu avem de a face cu abateri discplinare care să justifice sancţionarea", a spus Daniel Buda, preşedintele Comisiei juridice, coleg de partid cu Anastase. Astfel cu 14 la 13 voturi, Comisia a respins toate cele trei sesizări ale opoziţiei de încălcare a Regulamentului care o priveau pe Anastase.
"Voturile care au făcut diferenţa au aparţinut minorităţilor, altele decât cea maghiară. Practic, ne-au umilit", a spus Ciprian Dobre, deputat PNL.
Întâlnire cu uşile închise
Şedinţa Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor în care s-a discutat, la cererea opoziţiei, despre sancţionarea Robertei Anastase pentru încălcarea regulamentului, s-a desfăşurat fără presă.
Jurnaliştii au fost rugaţi să părăsească sala de către democrat-liberalul Daniel Buda, preşedintele Comisiei juridice. Abia apoi Daniel Buda a supus votului Comisiei propunerea ca şedinţa să aibă loc cu uşile închise.
Potrivit regulamentului Camerei, şedinţele comisiilor sunt publice, cu excepţia cazurilor în care plenul acestora decide să fie secrete. Cum puterea are majoritatea în Comisia juridică, cei mai mulţi deputaţi au decis ca şedinţa de astăzi să fie secretă.
Deputaţii jurişti discută despre posibila sancţionare a Robertei Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, pentru încălcarea regulamentului. Sesizarea a fost făcută ieri de către PSD.