Deputatul USR-PLUS Emanuel Ungureanu susține că știa despre tragedia de la Spitalul Victor Babeș de la orele 15:00

Deputatul USR-PLUS Emanuel Ungureanu susține că știa despre tragedia de la Spitalul Victor Babeș de la orele 15:00

Declarații incredibile apar în urma tragediei de la Spitalul Victor Babeș din București. Deputatul USR-Plus Emanuel Ungureanu a spus că a aflat despre tragedia soldată cu trei decese la orele 15:00.

Deputatul USR-PLUS Emanuel Ungureanu a spus, luni seară, după ce tragedia soldată cu trei morți de la Spitalul Victor Babeș a ajuns în presă, că a aflat de cele întâmplate la puține minute după ora 15:00 și că a încercat să afle mai multe detalii.

Tragedia de la Spitalul Victor Babeș a ajuns în presă în jurul orelor 20:00

„Eu am aflat acum vreo șase ore, de la rudele unui aparținător.”, a declarat Emanuel Ungureanu (USR-PLUS), la România TV. Declarația deputatului USR-Plus a fost anunțată și analizată și la Sinteza Zilei de Mihai Gâdea.

Ministerul Sănătații a fost informat, prin Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, că trei pacienți și-au pierdut viața la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, operaționalizată sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență (Ministerul Afacerilor Interne). Comunicatul oficial al Ministerului Sănătății a fost realizat în jurul orelor 20:40.

Ne puteți urmări și pe Google News

Defecțiunea a avut loc la instalația de oxigen a unității mobile

Din primele informații rezultă că defecțiunea a avut loc la instalația de oxigen a unității mobile. Cinci pacienți au fost transferați rapid. O persoană într-o altă secție din spitalul Victor Babeș și celelalte patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgență "Bagdasar-Arseni" și Spitalul Floreasca.

Ministrul Sănătații Vlad Voiculescu a fost la fața locului și s-a informat despre starea pacienților și asupra cauzelor incidentului.

Dosar penal de ucidere din culpă deschis de polițiști și procurori

Poliţiştii şi procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, după moartea celor trei pacienţi lăsaţi fără oxigen din cauza unei avarii la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.

Tragedia de la Spitalul Victor Babeș din București a avut loc în după-amiaza zilei de duminică, dar se afrimă că a fost ţinută ascunsă, timp de câteva ore, atât de Minsterul Sănătăţii, cât şi de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Conducerea spitalului Victor Babeș nu a sunat la numărul de urgenţă 112, ci direct la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.