Editura Evenimentul si Capital

De ce vrea Erdogan moschee la Bucureşti pentru Imperiul Otoman Planetar (I)

Paul Ghiţiu este publicist
Autor: | | 24 Comentarii | 6031 Vizualizari

Iniţial eram înclinat să privesc vizita familiei Iohannis&Carmen în Turcia ca pe o pierdere de timp şi bani și ca pe o altă fugă de problemele tot mai multe și mai grave, care se adună acasă și nu găsesc drumul către „lucrul bine făcut”.

La finalul ei am constatat că am greşit: am aflat despre preşedintele nostru că ne ascunde subiecte vitale, că ne „traduce” şi că a fost un umil supus chemat la ordine de sultan. În plus, ieşirea lui Erdogan din timpul conferinţei de presă comune ne-a confirmat şi care este jocul geo-strategic din spatele mega-moscheii de la Bucureşti (Anterior se spusese că proiectul este local şi că Turcia doar îl sprijină. Acum aflăm că este de cel mai înalt interes pentru ea).

Turcia vrea moschee la Bucureşti pentru că are în vedere refacerea spaţiului de influenţă, dominaţie şi în final de civilizaţie turcească (islamică) în Caucaz, Marea Neagră, sud-estul şi centrul Europei, în care Imperiul Otoman a fost prezent anterior în diverse formule şi pentru perioade mai lungi sau mai scurte. Cum se face asta prin moschei? Simplu: prin exportul de identitate, care are ca dimensiune de forţă, dimensiune dinamică, verticală, identitatea religioasă.

În timp ce occidentalii îşi reneagă credinţa, închid, distrug sau transformă bisericile în moschei, iar ei devin nişte fiinţe „no name”, indivizi nu persoane, şi sunt gata să cedeze primului venit, islamul cuceritor îşi construieşte suportul identitar, care să-l conducă spre islamizarea Occidentului. Este o tehnologie veche, pe care au aplicat-o cu succes, de 1400 de ani în Asia şi în Africa.

Cunoaşteţi deja din alte articole zicerea lui Erdogan (versurile unei strofe dintr-o poezie a lui Ziya Gokalp), care i-a adus 4 luni de detenţie pentru, atenţie: instigare la ISLAMISM! (O vreme în care Turcia era, pare-se mult mai conştientă şi mai decisă decât Occidentul în privinţa islamismului.):

„Minaretele sunt baionetele noastre, cupolele lor, coifurile noastre, moscheile, cazărmile noastre și credincioșii, soldații noștri. Această armată divină îmi aşteaptă religia. Allah e mare, Allah e mare!” O reiau pentru că este importantă şi fundamentală pentru ceea ce se întâmplă acum în spaţiul occidental.

Erdogan are profundă şi totală dreptate. Moscheile sunt baza islamizării oricărui spaţiu nou. Chiar numai la nivel vizual, cine umblă acum prin Europa sau prin SUA, are în multe locuri senzaţia că se găseşte undeva în Orient, suliţele înalte ale minaretelor (plus străzile şi pieţele pline de musulmani îngenunchiaţi pentru rugăciunile rituale, musulmanii însuşi în veşminte tradiţionale) impunându-se ochiului şi conferind o nouă identitate acestora. Mai ales acolo unde lipsesc turlele bisericilor, acestea au fost dărâmate sau au fost transformate în moschei.

Migrarea islamului către Occident şi ocuparea acestuia pot părea, şi parţial sunt, pornite din tot soiul de cauze legate de sărăcie, lipsuri, boli, asuprire, pericole, războaie, deci oarecum haotice, necoordonate.

Ştim însă deja că, din motive, aparent, de neînţeles, despre care vom vorbi într-un episod viitor al serialului Apocalipsa Europei, elitele occidentale s-au comportat în ultimii zeci de ani, şi acum mai mult şi mai deschis decât oricând, ca nişte elite trădătoare, ca nişte „cai troieni” înfipţi adânc şi metastazic în corpul Occidentului: au favorizat şi acum impun dictatorial primirea migratorilor şi înlocuirea populaţiei albe autohtone cu populaţii de origine asiatico-africană. După cum anunţa, acum aproape 100 de ani contele Coudenhove-Kalergi.

Pentru că aşa au decis unii, Occidentul este astăzi un uriaş corp muribund, dar un corp încă plin de grăsimi şi cărnuri gustoase, care atrag prădătorii. Aceşti sunt la nivel individual migratorii care, mânaţi de dorinţa de mai bine şi de iluzia acestei „împărăţii a desfătării perpetue” vor veni tot mai mulţi, până când împărţia se va prăbuşi în mizerie şi sărăcie, iar ei se vor trezi nişte fiinţe mai disperate decât înainte, rupte de trecutul lor, fără identitatea de loc şi tradiţii, doar cu o globală şi alienantă identitate musulmană .

Occidentul înseamnă spaţii imense, resurse, tehnologii, uzine care va trebui să aparţină cuiva împreună cu polşpulaţiile lor, autohtone sau migrate. În spatele acestei revărsări de migratori din zeci de state şi popoare, din sute de triburi din Asia şi Africa, găsim centre de putere din islam, care au întrezărit perspectiva schimbării de populaţie şi, deci de civilizaţie, şi vor să ia partea leului din această lume nouă. Trei forţe ale islamului, Arabia Saudită-Qatar (urmate şi de celelalate state ale Golfului) şi Turcia, la nivel de ţări, şi Frăţia Musulmană, ca organizaţie, sunt cele care, cu această perspectivă în minte, s-au întrecut în finanţarea şi construirea de moschei şi aşa-zise centre culturale islamice pe toate continentele şi în toate statele care au permis acest lucru.

Rămânând însă numai în spaţiul Occidental, în Europa sunt acum peste 6500 de moschei, dintre care peste 2400 în Franţa, circa 2000 în Marea Britanie, 1500 în Germania. În SUA, în aprilie 2015, erau 3186 moschei dintre care circa 75 % aparţineau Frăţiei Musulmane.

DEMISIE cu SCANDAL in PSD! Unul dintre lideri a renuntat la functie si a facut acuzatii GRAVE! Breaking News

Pagina 1 din 2


Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI