David Popovici a triumfat la Europene. Sportivul își păstrează titlul de campion

David Popovici a triumfat la Europene. Sportivul își păstrează titlul de campion Sursa foto: Captură video

David Popovici a triumfat în finala de la Campionatele Europene. Sportivul român și-a apărat titlu de  campion la 100 metri liber, ajungând la 46,88 secunde.

David Popovici a triumfat la Europene

La Campionatele Europene de la Belgrad, David Popovici a terminat cursa în 46,88 secunde. El și-a apărat titlul cucerit acum doi ani la Roma și a înregistrat al treilea cel mai bun timp din istoria probei.

David Popovici

Sursa foto: Facebook

Sportivul român a concurat în cea de-a treia sa finală europeană de seniori, la 100 de metri liber. La  Budapesta, acesta a obținut locul 6, având un timpul de 48,08 secunde. În anul la 2022, el a câștigat medalia de aur, ajungând la un timp de 46,86 secunde.

Sportivul român a bifat încă o victorie

Miercuri, David Popovici a încheiat cursa de la Europene cu 46.88 de secunde. Sportivul român a urcat din nou pe prima treaptă a podiumului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe locul doi s-a clasat maghiarul Nandor Nemeth. El a reușit să încheie cursa în 47.49 secunde. Totodată, podiumul a fost completat de Andrej Barna, care a ajuns la 47.66 secunde.

Încă o provocare pentru David Popovici

După această victorie, sportivul are încă o provocare de trecut. Acesta va putea să-și apere titlul european și la proba de 200 de metri liber. De asemenea, competiția de la Belgrad cuprinde și startul pentru 4x100 de metri liber ștafetă. Aceste probe se vor desfășura joi dimineață.

David Popovici,

Sursa foto: Facebook Campionatele Naționale de Înot

În urma triumfului de la Campionatele Europene, David Popovici va merge la Jocurile Olimpice. Startul acestei provocări se va da pe 28 iulie.

Înainte de a se califica la proba de 100 de metri liber, sportivul român s-a arătat încrezător în propriile forțe. De asemenea, el a mărturisit că a apelat la aceeași strategie ca în anul 2022.

„Strategia a fost de la început să am șansa la trei sute rapide, în loc mă calific lejer din serii, să înot relativ în semifinale și de-abia în finală să trag. Încerc să le trag pe toate, să îmbunătățesc puțin câte puțin”, a spus Popovici, potrivit Prosport.