Evenimentul Zilei > Actualitate > DAUM, singurul învingător din necalificarea României
DAUM, singurul învingător din necalificarea României

DAUM, singurul învingător din necalificarea României

După mai bine de un an de mandat, FRF și antrenorul german au convenit, aseară, încetarea colaborării. Neamțul nu a plecat cu mâna goală

Ceea ce majoritatea microbiștilor din țară și-au dorit cu tărie în ultima perioadă s-a produs, aseară, la sediul Federației Române de Fotbal. La recomandarea Comisiei Tehnice a Federației, președintele Răzvan Burleanu și Christoph Daum au căzut de comun acord la desfacerea contractului.

Mandat de dat uitării

Șeful forului a fost împuternicit de Comitetul de Urgență de la „Casa Fotbalului” pentru negocierea întreruperii colaborării cu actualul selecţioner al echipei naţionale. Contractul lui Daum cu FRF expira la finalul acestei campanii de calificare la Mondialul din Rusia 2018, dar germanul a părăsit banca tehnică înainte de termen, și va mai încasa, totuși, peste 100.000 de euro.

România mai are de jucat două partide din preliminarii: cu Kazahstan (5 octombrie, pe teren propriu) şi Danemarca (8 octombrie, în deplasare). „Palmaresul” lui Daum după mai bine de un an de mandat printre „tricolori”? Ratarea calificării la turneul final din Rusia, după ce naționala noastră a acumulat doar nouă puncte în cele opt meciuri disputate până acum în preliminarii. Cu Daum pe bancă, România a reușit doar două victorii în preliminarii, ambele cu Armenia (5-0 și 1-0).

Staff-ul rămâne. Deocamdată

Așadar, sunt șanse mari ca până la finele acestei săptămâni să fie anunțat numele noului selecționer, dar până atunci, staff-ul care a colaborat cu Daum va rămâne în continuare alături de reprezentativa „tricoloră”.