"Reţetele pe oncologie şi diabet din intervalul iulie –decembrie 2010 nu au fost înregistrate în sistem, ceea ce înseamnă că nu se vor mai plăti niciodată. 130 de milioane de euro este paguba pe care ne-a făcut-o Casa, iar farmaciile continuă se elibereze reţetele. Vă daţi seama ce ar fi ieşit dacă nu am fi eliberat reţetele din decembrie", a declarat vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România (CFR), Clara Popescu. 
Restul reţeteleor compensate sunt decontate de casele de asigurări cu mari întârzieri, după 330 de zile, faţă de termenul prevăzut în contract de 210 zile. "Credem că se va ajunge şi la întârzieri de un an în ritmul acesta", a mai declarat reprezentanta CFR.
Plasaţi "ca mărgelele în cutie" de la o casele de asigurări la Ministerul Sănătăţii şi de acolo la Ministerul Finaţelor, farmaciştii au decis să sesizeze Parlamentul European şi Comisia Europeană pentru nerespectarea tratatelor europene şi a normelor din contract.
Până în anul 2013, o directivă europeană obligă autorităţile româneşti să facă plăţile către farmacii la 60 de zile, nu la 210 zile.
4 miliarde de euro, pe apa sâmbetei
O altă nemulţumire a farmaciştilor este legată de eliberarea certificatelor de bună practică a farmaciilor.
"Prima formă a contractului- cadru pe 2011 obliga farmaciile să deţină un fel de certificat ISO. Noi, Colegiul Farmaciştilor, am luat la puricat aceste farmacii şi am eliberate certificatele. Am evaluat farmaciile, am rezolvat deficienţele. În total, această operaţiune ne-a costat 4 miliarde de euro. După care, ne-au anunţat că nu mai trebuie", a mai declarat Clara Popescu.