Datele confidenţiale ale nemţilor, accesibile pe Internet

Datele confidenţiale ale nemţilor, accesibile pe Internet

Datele confidenţiale a jumătate de milion de germani au fost accesibile pe Internet timp de mai multe luni din cauza unei erori de configurare a unui program al autorităţilor, relatează postul de televiziune ARD, citat de AFP.

Compania HSH, care asigura securitatea datelor, a lăsat afişat într-o pagină de Internet numele utilizatorului şi parola unui program care oferă acces la informaţiile confidenţiale, potrivit sursei.

Numele, adresa, fotografia de identificare şi apartenenţa religioasă a cetăţenilor din circa 50 de oraşe şi 425 de comune germane au fost accesibile începând din 15 martie şi până vinerea trecută.

Oraşele şi comunele au fost rugate să modifice parola după ce au primit-o de la compania HSH, dar majoritatea nu au făcut acest lucru, fapt ce a dus la accesul liber la datele cetăţenilor, potrivit ARD.

Ne puteți urmări și pe Google News

Purtătorul de cuvând al companiei HSH a explicat că a fost vorba de "o scăpare", dar susţine că doar trei oraşe, toate din landul Brandeburg, estul Germaniei, au fost accesibile pe Internet.

Jurnaliştii au făcut însă un test şi susţin că au avut accest la date din cel puţin cinci oraşe, printre care şi Plauen, din landul Saxonia, estul Germaniei.

O anchetă a fost deschisă aici, în colaborare cu Ministerul regional de Interne pentru determinarea circumstanţelor şi evaluarea consecinţelor. Cu o situaţie asemănătoare s-au confruntat şi britanicii la începutul anului.       

(10:40)