Dâncu: Va fi o adevărată minune dacă Victor Ponta va rezista pâna în 2016

Dâncu: Va fi o adevărată minune dacă Victor Ponta va rezista pâna în 2016

Sociologul Vasile Dâncu a comentat pe marginea provocărilor pe care premierul Victor Ponta şi guvernul său le vor avea anul viitor. Directorul IRES este de părere că pe liderul PSD îl aşteaptă un an greu.

Vasile Dâncu anticipează că în primpvara anului viitor va fi pregătiă o ambuscadă pentru Guvernul Ponta, iar premierului îi va fi greu să reziste până în anul 2016.

"Greu de crezut că noua dreaptă regrupată,  cu președinte ales,  va avea răbdare până în 2016. Cred că primavara este așteptată pentru ca să se construiască vreo ambuscadă pentru Guvernul Ponta. Va fi o adevărată minune dacă Victor Ponta va rezista pâna în 2016", a declarat Dâncu, într-un interviu acordat publicaţiei Vocea Transilvaniei.

"Victor Ponta va rezista dacă va dovedi că știe să joace și în apărare, nu doar în atac", a adăugat directorul IRES, care a precizat că importante, în această situaţie, vor fi "coeziunea echipei, solidaritatea, sacrificiul pentru ceilalți".

Ne puteți urmări și pe Google News

În ceea ce priveşte bătălia pentru conducerea PSD între reformatori şi baroni, sociologul consideră că partidul are nevoie de o solidaritate internă.

"Partidul câștigă în niște județe din Sud sau Moldova, dar pierde marea bătălie datorită exemplului acelor județe, a stilului oamenilor de acolo de a  face politică. În acest timp, social democrații din Transilvania și Banat sunt considerați membri de categoria a doua și sunt mereu umiliți sau damnați, criticați că devin miniștri, deși pierd alegerile", a explicat Dâncu.

"Deocamdată sunt puțini reformatori, iar pe baroni îi împuținează DNA. Nu prevăd mari lupte, nu este cine să le ducă, sunt puțini oameni care au bărbăția să se opună pe față unei situații care este clar că nu le convine", a continuat acesta.