„Se fac eforturi pentru tremedierea acestor defecțiuni dar dacă ați adus în discuție, am văzut declarațiile purtătorului de cuvânt de la Casa Asigurărilor de Sănătate, ceea ce arată că nu are ce căuta în această funcție. De aceea solicit ministrului Sănătății demiterea purtătorului de cuvânt și al directorului CNAS. Nu vom accepta niciodată ca un funcționar public, un om care deține o anumită funcție să aibă astfel de cuvinte pentru cetățeni”, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă joi într-o conferință de presă în Drobeta Turnu Severin.

De asemenea, premierul Dăncilă a mai spus că problema sistemului informatic al cardurilor de sănătate a fost discutată cu Sorina Pintea şi se va căuta soluţii ca aceasta să nu se mai repete.

„Am discutat cu doamna ministru al Sănătății despre acest lucru chiar înainte de intra în sală. Vom vedea care sunt cauzele și vom căuta ca acest lucru să nu se mai repete”, a afirmat premierul.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, miercuri seară, referitor la blocajul de peste două săptămâni al sistemului informatic al cardurilor de sănătate, că președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) i-a transmis că săptămâna viitoare lucrurile vor intra în normal, potrivit dcnews.ro