Evenimentul Zilei > Politica > Nume şi variantă-surpriză în PSD! Dăncilă încearcă tot în cursa pentru Cotroceni. Alertă
Nume şi variantă-surpriză în PSD! Dăncilă încearcă tot în cursa pentru Cotroceni. Alertă

Nume şi variantă-surpriză în PSD! Dăncilă încearcă tot în cursa pentru Cotroceni. Alertă

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat recent cine sunt social-democrații incluși în sondajele pe care partidul le-a comandat în vederea desemnării candidatului la alegerile prezidențiale.

Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, la Brăila, că patru politicieni PSD sunt luați în calcul în sondajele partidului pentru a determina candidatul la alegerile prezidențiale din noiembrie: Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Ecaterina Andronescu, Șerban Nicolae. De asemenea, în măsurători mai este inclus și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Premierul a mai precizat că este luată în calcul și varianta unui candidat independent, însă nu a dorit să spună despre cine ar putea fi vorba.

„În sondajul de opinie este şi domnul Tăriceanu. Am pus şi un candidat independent, fără a da nume, să vedem care este soluţia cea mai bună.”, a spus preşedintele PSD, conform G4media.

Viorica Dăncilă a mai spus că și ea apare în măsurătorile sociologice, dar în categoria liderilor de partide politice.

„Da, numele meu e măsurat în sondaje dar nu printre candidaţi, e măsurat acolo unde avem preşedintele formaţiunii politice.”, a mai spus premierul.

Partidul a comandat mai multe sondaje, dintre care unul măsoară cota de încredere a liderilor principalelor partide politice. Cât despre o eventuală candidatură comună PSD-ALDE cu Călin Popescu Tăriceanu candidat, Dăncilă a dat de înţeles că indiferent de rezultatul sondajelor, organizaţiile judeţene ale partidului vor fi cele care vor stabili dacă se impune sau nu o candidatură comună.

PSD îşi va alege candidatul la prezidenţiale într-un nou Congres care ar putea fi organizat la începutul lunii august.