Premierul Viorica Dăncilă nu s-a grăbit să fie categorică în privința hotărârii pe care Curtea Constituțională a luat-o joi, dar a declarat că așteaptă ca președintele Klaus Iohannis ar trebui să-și asume răspunderea pentru eșecul inițiativei.

Vom aştepta motivarea Curţii Constituţionale pentru a vorbi despre următorii paşi pe care trebuie să-i facem. Este clar că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să-şi asume această decizie, care, iată, nu este constituţională. Este clar pentru mine, pentru Partidul Social Democrat este clar că preşedintele României a greşit când a venit cu această propunere care s-a dovedit pe urmă a fi neconstituţională. Sper ca preşedintele Klaus Iohannis să îşi asume această decizie“, a spus liderul PSD.

Dăncilă a continuat și a spus că se așteaptă ca Iohannis să deconteze într-un fel acest eșec, cel puțin politic. În plus, premierul a făcut o comparație între percepția societății în privința demersurilor PSD și a celorlalte partide.

Curtea Constituţională a spus deja acest lucru şi cred că, aşa cum fiecare dintre noi plătim pentru deciziile pe care le luăm, cred că şi preşedintele Klaus Iohannis va plăti, politic, cel puţin, pentru această decizie, pentru că de fiecare dată s-a arătat cu degetul către Partidul Social Democrat, dacă noi luam o decizie care pe urmă era neconstituţională. Sunt convinsă că toţi veneau şi acuzau Partidul Social Democrat”, a declarat Dăncilă în cadrul unei vizite la Bistrița, conform Agerpers.