Dan Petrescu (44 de ani) s-a întâlnit în dimineaţa zilei de astăzi cu şefii clubului Kuban Krasnodar şi a solicitat rezilierea contractului. Fostul internaţional n-a mai vrut să continue pe banca tehnică a formaţiei pe care a preluat-o din Liga a II-a, la începutul anului 2010, din cauză că nu dispunea de un buget care să-i permită să achiziţioneze fotbalişti de valoare şi să-şi poată propune, astfel, obiective îndrăzneţe.
Presa rusă susţine că Dan Petrescu este dorit ca antrenor principal la ŢSKA Moscova, echipă care, în cele patru etape disputate în noul sezon de campionat, a înregistrat acelaşi bilanţ ca şi gruparea din Krasnodar: două victorii şi tot atâtea înfrângeri. Totodată, de serviciile antrenorului român este interesată şi gruparea Dinamo Moscova.
„Sunt mândru de ceea ce am realizat la Kuban. Am făcut tot ce mi-a stat în putinţă pentru a duce echipa la un alt nivel. Acum, am nevoie de o schimbare, de o nouă provocare, aşa că le-am cerut conducătorilor clubului să mă înţeleagă. Le sunt recunoscător pentru asta. Sunt sigur că asta va însemna şi o nouă provocare pentru echipă”, a declarat „Bursucul” pe site-ul oficial al grupării Kuban Krasnodar.