Evenimentul ZileiEVZ SpecialDan Barna pune la cale un scenariu pentru Cotroceni. La ce visează liderul USR

Dan Barna pune la cale un scenariu pentru Cotroceni. La ce visează liderul USR

Dan Barna pune la cale un scenariu pentru Cotroceni. La ce visează liderul USR
Liderul USR nu se simte demoralizat de insuccesul primei sale candidaturi la alegerile prezidențiale, când a ratat turul al doilea.

Chestionat despre o nouă candidatură la prezidenţiale, vicepremierul Dan Barna a recunoscut că nu exclude acest proiect.

”Îmi doresc să am o prezenţă cât mai consistentă în politica din România şi în următorii ani”

 Vicepremierul Dan Barna a admis, sâmbătă seară, că o nouă candidatură la alegerile prezidenţiale din 2024 ar reprezenta ”un scenariu real” pe care-l discută cu colegii, Barna a fost întrebat sâmbătă, la Digi 24, dacă va cere votul românilor şi la alegerile prezidenţiale din 2024:

”Asta voi decide împreună cu colegii mei, poate să fie. Nu exclud.  (…) Nu se face de azi pe mâine (politica – n.r.), dar în egală măsură ceea ce pot să spun acum cu fermitate este că îmi doresc să am o prezenţă cât mai consistentă în politica din România şi în următorii ani. Dacă asta va presupune şi o candidatură la prezidenţiale, mi-o voi asuma fără niciun fel de problemă”.

Candidatura ”nu este o chestiune de viaţă şi de moarte”

Vicepremierul a precizat că o nouă candidatură la prezidenţiale ”este unul dintre scenariile care există” şi la care se gândeşte. ”E un scenariu real, e un scenariu care există, despre care discutăm, discută şi colegii mei, discut şi eu. Vom vedea dacă asta va fi decizia până la urmă. Nu o exclud, nici nu este o chestiune de viaţă şi de moarte. Este o posibilitate”, a mai declarat Barna.

Înntrebat dacă-şi mai doreşte să fie preşedintele României, Barna a explicat: ”Experienţa candidaturii la prezidenţiale de acum 2 ani m-a învăţat că trebuie să fii pregătit pentru genul acesta de situaţie şi în momentul de faţă mă pregătesc. O să vedem ce se va întâmpla”.

La alegerile prezidențiale din 2019, Viorica Dăncilă i-a luat fața

Dan Barna a candidat la alegerile prezidenţiale din 2019, însă nu a reuşit să intre în turul al doilea, fiind învins de Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă. De menționat că s-a clasat pe locul al treilea în primul tur de scrutin, la o distanță destul de mare de candidata din Teleorman. Mai exact, Viorica Dăncilă a obținut 22,26% din voturile românilor (2.051.275 voturi), iar Barna – 15,02%, respectiv 1.384.450 voturi. Totuși, liderul USR i-a devansat pe Mircea Diaconu, Theodor Palelogu sau Kelemen Hunor.

Citește și L-a trădat Dan Barna pe Vlad Voiculescu? Informații explozive din interiorul USR


Accesează: