Chestionat despre o nouă candidatură la prezidenţiale, vicepremierul Dan Barna a recunoscut că nu exclude acest proiect.

”Îmi doresc să am o prezenţă cât mai consistentă în politica din România şi în următorii ani”

 Vicepremierul Dan Barna a admis, sâmbătă seară, că o nouă candidatură la alegerile prezidenţiale din 2024 ar reprezenta ”un scenariu real” pe care-l discută cu colegii, Barna a fost întrebat sâmbătă, la Digi 24, dacă va cere votul românilor şi la alegerile prezidenţiale din 2024:

”Asta voi decide împreună cu colegii mei, poate să fie. Nu exclud.  (…) Nu se face de azi pe mâine (politica – n.r.), dar în egală măsură ceea ce pot să spun acum cu fermitate este că îmi doresc să am o prezenţă cât mai consistentă în politica din România şi în următorii ani. Dacă asta va presupune şi o candidatură la prezidenţiale, mi-o voi asuma fără niciun fel de problemă”.

Candidatura ”nu este o chestiune de viaţă şi de moarte”

Vicepremierul a precizat că o nouă candidatură la prezidenţiale ”este unul dintre scenariile care există” şi la care se gândeşte. ”E un scenariu real, e un scenariu care există, despre care discutăm, discută şi colegii mei, discut şi eu. Vom vedea dacă asta va fi decizia până la urmă. Nu o exclud, nici nu este o chestiune de viaţă şi de moarte. Este o posibilitate”, a mai declarat Barna.

Înntrebat dacă-şi mai doreşte să fie preşedintele României, Barna a explicat: ”Experienţa candidaturii la prezidenţiale de acum 2 ani m-a învăţat că trebuie să fii pregătit pentru genul acesta de situaţie şi în momentul de faţă mă pregătesc. O să vedem ce se va întâmpla”.

La alegerile prezidențiale din 2019, Viorica Dăncilă i-a luat fața

Dan Barna a candidat la alegerile prezidenţiale din 2019, însă nu a reuşit să intre în turul al doilea, fiind învins de Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă. De menționat că s-a clasat pe locul al treilea în primul tur de scrutin, la o distanță destul de mare de candidata din Teleorman. Mai exact, Viorica Dăncilă a obținut 22,26% din voturile românilor (2.051.275 voturi), iar Barna – 15,02%, respectiv 1.384.450 voturi. Totuși, liderul USR i-a devansat pe Mircea Diaconu, Theodor Palelogu sau Kelemen Hunor.

Citește și L-a trădat Dan Barna pe Vlad Voiculescu? Informații explozive din interiorul USR