Evenimentul ZileiEVZ SpecialCine minte? Dan Barna a avut un răspuns dur pentru premierul Cîțu

Cine minte? Dan Barna a avut un răspuns dur pentru premierul Cîțu

Cine minte? Dan Barna a avut un răspuns dur pentru premierul Cîțu
Dan Barna, co-președinte al alianței USR PLUS, i-a răspuns premierului Florin Cîțu cu privire la modul de raportare a persoanelor decedate de COVID – 19 în cele două baze de date folosite de autorități.

Demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministrul al Sănătății și a Andreei Moldovan din funcția de secretar de stat al Ministerului Sănătății a provocat un scandal monstru în coaliția de guvernare.

Întrebat despre declarația lui Vlad Voiculescu potrivit căreia după demiterea sa „mafia” din Sănătate a câștigat, premierul Florin Cîțu i-a solicitat lui Dan Barna să prezinte un raport în acest sens. Ba mai mult, premierul României a mai cerut să primească și informații cu privire la controversele creat în jurul numărului de decese.

„Până azi, n-a fost prezentată nicio notă despre mafia din sănătate. Domnul Barna nu trebuie să vină cu trei rapoarte, trebuie să vină cu un singur raport ca răspuns la aceste acuzații”, a spus Cîțu.

Răspunsul lui Dan Barna nu a întârziat să apară. Astfel, vicepremierul USR PLUS susține că l-a informat joi pe premier cu privire la raportarea deceselor COVID.

Ca urmare a solicitării transmise public de premierul Florin Cîțu fac următoarele precizări:

Am fost informat ieri, 15 aprilie, de echipa de la Ministerul Sănătății că verifică posibile inadvertențe în modul de raportare a persoanelor decedate de COVID-19 în cele două baze de date folosite de autorități.

Am solicitat imediat secretarulului de stat să facă o notă de informare premierului Florin Cîțu, cu stadiul situației, pentru a putea decide măsurile pe care le va considera necesare în calitate de ministru interimar al Sănătății.

Nota a fost transmisă conform nr. de înregistrare la cabinetul premierului ieri, 15 aprilie, la ora 11:05.

Ulterior, în cadrul ședinței de Guvern de ieri i-am transmis premierului ca am fost informat că este o situație în analiză la Ministerul Sănătății legată de metodologia privind înregistrarea deceselor de COVID-19 și că am cerut să-i fie trimisă și că a primit o notă pe acest subiect.

Premierul, ca ministru interimar al Sănătății, mi-a comunicat că va analiza aceste informații.


Accesează: