In motivarea solicitarii s-a aratat ca din ponderea activitatii Curţii de Apel Bucureşti si a instantelor arondate acesteia este de 22,43 la suta din volumul de activitate inregitrat la nivel national.
Prima la nivel national sub aspectul volumului de activitate inregistrat si investita cu solutionarea anumitor tipuri de dosare cu un grad mare de complexitate,date prin lege in competent sa exclusive, CAB mai arata că în Bucureşti işi au sediul cele mai importante unitati de parchet – DNA, DIICOT, PICCJ – iar cauzele cu care este învestită CAB au o complexitate sporită şi un număr mare de inculpaţi.
Conform legii, numărul maxim de posturi în schemele de personal pentru instanţe şi parchete se stabileste prin hotărâre de guvern, la propunerea ministrului  Justiţiei cu avizul CSM. Statele de funcţii şi de personal pentru instante şi parchete se aprobă de ministrul Justiţiei, cu avizul conform al CSM.
Reamintim că potrivit memorandumului privind pregătirea sistemului judiciar pentru implementarea noilor coduri penale, pentru anul 2014, este prevăzutăa suplimentarea schemelor de personal cu 150 de posturi de judecător şi 200 de personal auxiliar de specialitate.

Te-ar putea interesa și: