Cupa Mondială de Fotbal. Spectacolul se mută în Asia. Arabia Saudită, gazda ediției din 2034

Cupa Mondială de Fotbal. Spectacolul se mută în Asia. Arabia Saudită, gazda ediției din 2034 Sursa: FIFA

Giani Infantino, președintele Federației Internaționale de Fotbal a dezvăluit țara gază a Campionatului Mondial de Fotbal din 2034. Sportul rege se mută pe continentul asiatic, în Arabia Saudită.

Cupa Mondială de Fotbal din 2026 se va desfășura în America de Nord și va fi găzduită de Canada, Mexic și Statele Unite. După care, turneul final din 2030 se va desfășura pe trei continente. În Europa, Africa și America de Sud. Țările gazdă vor fi Argentina, Paraguay, Uruguay, Spania, Portugalia și Maroc.

Giani Infantino, președintele Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), a declarat că ediția din 2034 a Campionatului Mondial va fi găzduită de Arabia Saudită. Fiind de altfel singura țară care a depus candidatura înainte de expirarea termenului limită.

Cupa Mondială de Fotbal: spectacolul se mută în Asia

''Cel mai mare spectacol din lume va fi organizat de Canada, Mexic şi Statele Unite în 2026 în America de Nord. Următoarele două ediţii ale Cupei Mondiale FIFA se vor celebra în Africa (Maroc), Europa (Portugalia şi Spania), cu trei meciuri jucate în America de Sud (Argentina, Paraguay şi Uruguay) în 2030 şi în Asia (Arabia Saudită) în 2034. Trei ediţii, cinci continente şi zece ţări implicate în turneu. Asta face ca fotbalul să fie cu adevărat global'', a scris Infantino pe Instagram.

Ne puteți urmări și pe Google News

Australia și-a rezervat dreptul de a nu intra în cursa pentru organizarea Campionatului de fotbal. Organizarea CM din 2034 în Arabia Saudită va fi declarată și în mod oficial la Congresul FIFA din Thailanda. Eveniment care va avea loc în mai 2024. După ample consultări și dezbateri prelungite Consiliul FIFA a convenit asupra procedurilor de licitație. Licitații la care au participat șase confederații.

Cupa Mondială de fotbal 2034: Spectacolul se mută în Arabia Saudită

Sursa: facebook.com/fifaworldcup

Giani Infantino: „Fotbalul unește ca nimic altceva”

''Procesele de licitaţie au fost aprobate prin consens în Consiliul FIFA, unde sunt reprezentate cele şase confederaţii, după un dialog constructiv şi o consultare amplă. Mulţumim tuturor celor care au participat la acest schimb pozitiv'', a mai adăugat preşedintele FIFA.

Giani Infantino a ținut să sublinieze că fotbalul este ambasadorul unei lumi unite prin sport. Sportul rege promovează unitatea și incluziunea și ridică în același timp barierele culturale.

Într-o lume în care conflictele divizează societățile și umanitatea devine din ce în ce mai agresivă, sportul rege ”unește ca nimic altceva”. În încheierea mesajului Infantino a subliniat că „''toţi avem nevoie de aceste oportunităţi de unitate şi de viitoarele Cupe Mondiale care oferă o forţă unică pentru bine în acest sens''.