Evenimentul Zilei > Politica > Cum se bâlbâie poeții în politică. De ce cuvânt se teme Vosganian
Cum se bâlbâie poeții în politică. De ce cuvânt se teme Vosganian

Cum se bâlbâie poeții în politică. De ce cuvânt se teme Vosganian

Deputatul Varujan Vosganian a încercat să explice strategia partidului său la votul de învestitură a noului guvern Orban  afirmând că ei nu vor boicota: „Noi suntem parlamentari şi nu putem boicota Parlamentul”.

Varujan Vosganian a susţinut vineri o conferinţă de presă, la Iaşi, în cadrul căreia a declarat că parlamentarii ALDE nu vor participa la şedinţa convocată luni pentru votul de învestitură a guvernului Orban II.

Principalul motiv pentru care ALDE a luat decizia de a boicota ședința pentru învestirea Guvernului este acela că trebuia așteptată decizia Curții Constituționale pe această speță, spune senatorul Varujan Vosganian, argumentând că „un aviz negativ ar întoarce toată procedura”

Vosganian s-a ferit să folosească cuvântul „boicot”, ba chiar a încercat să explice diferenţa între acţiunea descrisă de el şi cea a boicotului, fără prea mari şanse de reuşită: „Principalul motiv pentru care nu participăm la şedinţă nu este acel cuvânt care în general are rezonanţă negativă, boicotul. Noi suntem parlamentari şi nu putem boicota Parlamentul. E ca şi cum ne-am boicota pe noi înşine. Însă aşteptăm răspunsul Curţii Constituţionale la sesizarea privind constituţionalitatea domnului Ludovic Orban în calitatea de viitor premier al României. Până când nu avem decizia Curţii Constituţionale noi nu participăm la un eventual vot de învestire al cabinetului”. a declarat Varujan Vosganian, potrivit celor relatate de România TV.