Cum să faci suc de roșii rapid. Cea mai simplă rețetă, fără conservant

Cum să faci suc de roșii rapid. Cea mai simplă rețetă, fără conservantSursa foto: 58165351 © Galina Lukyanenko | Dreamstime.com

Sucul de roșii este un preparat pe care multe gospodine îl pregătesc pentru iarnă. Bunicile noastre foloseau un instrument special, care separa coaja și semințele de pulpă, însă putem prepara un suc de roșii delicios și fără acest aparat. Tot ce ai nevoie este un blender vertical, unul de mână sau un robot de bucătărie.

Este o perioadă aglomerată pentru gospodinele care doresc să umple cămara cu bunătăți pentru iarnă. Este sezonul roșiilor, așa că sucul preparat din acestea este principala activitate. Există multe rețete, însă nu toată lumea are un aparat special care separă coaja și semințele de pulpă. Chiar și fără acel instrument, putem prepara un suc de roșii extrem de gustos, dens și cu o culoare vie.

Rețetele tradiționale pentru sucul de roșii prevăd separarea cojii și a semințelor de miez. Totuși, această etapă nu este una obligatorie, ba mai mult. Coaja de la roșii este bogată în vitamine și conține licopen, unul dintre cei mai puternici antioxidanți. Robotul de bucătărie sau un blender este perfect pentru a toca extrem de mărunt fructul.

Ingrediente necesare pentru aproximativ 2 litri de suc de roșii:

- 3 kg de roșii bine coapte;

- 3 lingurițe de sare neiodată, grunjoasă, specială pentru murături;

- frunze de busuioc sau alte condimente (opțional).

Cum preparăm rapid sucul de roșii

Spălăm roșiile și le curățăm de tot ceea ce este necomestibil, însă păstrăm coaja. Le tăiem felii sau cubulețe, astfel încât să le putem toca bine cu ajutorul robotului sau a blenderului. Fructele se toacă până când nu mai rămân urme de coajă sau semințe.

Sucul obținut se pune la fiert cu trei lingurițe de sare neiodată. Dacă optăm să facem un sos aromat, punem frunze de busuioc sau alte condimente la fiert. Acesta se lasă la fiert în funcție de cât de gros doriți să fie sucul de roșii. Cu cât se lasă mai mult pe foc, cu atât apa se va evapora și vom avea un suc mai gros. Pentru o consistență medie, este suficient să îl fierbem 20 de minute, după ce a dat primul clocot.

Sticlele sau borcanele în care veți pune sucul de roșii trebuie să fie spălate bine cu detergent și sterilizate. Acest ultim procedeu îl facem băgându-le la cuptorul încins la 150 de grade, pentru 15 minute.

Sucul de roșii trebui să fie fierbinte atunci când îl punem în sticle sau borcane. Pentru a evita crăparea acestora, le vom așeza pe un suport metalic care să preia diferența de temperatură. Înfiletați bine capacele și verificați să nu curgă.

Acoperiți sticlele sau borcanele cu pături groase și lăsați-le să se răcească de pe o zi pe alta.

În cazul în care nu aveți o cămară întunecată și răcoroasă, este indicat să sterilizați suplimentar sucul de roșii. Pentru acest procedeu aveți nevoie de o oală suficient de mare, astfel încât să încapă toate sticlele sau borcanele. Este extrem de important ca aceasta să permită umplerea cu apă până la gâtul sticlelor.

Așezați un prosop pe fundul oalei în care veți fierbe sticlele cu suc de roșii.

Pentru sterilizarea suplimentară este necesar să fierbem sticlele cu suc de roșii 15 - 20 de minute, apoi le lăsăm să se răcească în oală până a doua zi, ne recomandă bucate-aromate.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News